Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Wątek: silnik do e38

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    750il
    Wiktor mam pytanko jaki olej lejesz do swojej v12 szykuje mi sie wymiana narazie śmigam na pół syntetyku nie wiem czy nie powininem wlac inny olej czy zostać przy tym ??? przebieg mam niby 190 tyś na zegarach ale czy jest prawdziwy tego już najstarsi indianie nie wiedzą ;)

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    Troszke zeszliśmy z tematu... no ale odpowiem Ci :D na zegarach mam 311 tys. i leje pełen syntetyk Castrol Edge Sport 0W40 :)
    Pozdrawiam
    Wiktor
    Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    750il
    dzięki za info a czy w moim przypadku mam zlać pół i zalać pełny syntetyk ???

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    Jeśli ogólny stan silnika oceniasz na dobry (nie ma wycieków, nie wydaje dziwnych dźwięków, równo pracuje itd ;) ) i nie masz ubytków oleju to moim zdaniem powinieneś spróbować oleju syntetycznego :)
    Pozdrawiam
    Wiktor

Początkujący Użytkownik
    BMW
    328
    ok powiem tak az tak bardzo na osiągach mi nie zalezy przeciez to auto nie do scigania aczkolwiek chce by jechało nie gorzej niz 328 750 napewno odpada bo raczej spory koszt utrzymania i nie chodzi tu o paliwo.
    jesli bede szukał e38 to napewno nie będzie to automat wiem ze trudno z manualem ale coś za cos.
    a powiedzcie mi czym sie rózni 740 między 740a co ta literka oznacza?
    i jak sie ma ogulnie spalanie takiej 740 w manualu bo juz sam nie wiem co myslec bo troche poczytałem i wypowiedzi są mocno rozbieżne:>

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    Cytat Zamieszczone przez luki55
    chce by jechało nie gorzej niz 328
    ...
    jesli bede szukał e38 to napewno nie będzie to automat
    ...
    a powiedzcie mi czym sie rózni 740 między 740a co ta literka oznacza?
    ...
    328 ma 7,3 od 0 do 100

Jedyne E38 w manualu, które ma lepsze przyspieszenie do 100 to właśnie 740i

Różnica między 740i a 740iA jest taka, że ta druga jest w automacie ;)

Powodzenia w szukaniu 740 w manualu :D najlepiej jeszcze 4.4 :D

co do LPG i spalania to najlepiej cofnij to pytanie ;) zaraz się zaczną o to zabijać ;D
    Pozdrawiam
    Wiktor

Nie wiem jak ze spalaniem w manualu, ale faktyczne wartości uzyskiwane w jeździe po dość sporym i zatłoczonym mieście jakim jest Kraków dla 4.4 w automacie to ok 18 litrów. V 12 to średnio 2 litry więcej. A rozbieżności w podawanych spalaniach wynikają pewnie z tego, że ktoś pisze "w mieście pali mi 14" tylko zapomina dodać że jego miasto ma np 20 tyś mieszkańców i pojęcie "korek" jest tam nieznane, a w całym miescie jest 8 skrzyżowań ze światłami :] I jak to się ma do Warszawy czy Krakowa?

No i też życzę powodzenia w znalezieniu fajnej 4.4 w manualu. Zacznij grać w totka, bo prędzej wygrasz bańkę niż znajdziesz takie auto :P

Żartuję oczywiście, ale łatwo nie będzie bo patrząc chociażby na mobile.de, na ok 160 wystawionych 740 mniej niż 15 jest w manualu. W Polsce na allegro czy otomoto przewija się ich dosłownie kilka w ciągu roku. Tak więc będziesz musiał uzbroić sie w cierpliwość i liczyć na farta.
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Początkujący Użytkownik
    BMW
    328
    nie musi byc 4,4 aczkolwiek bardzo bym chciał :> wiem ze cięzko będzie coś takiego znalesc ale po swoich doswiadczeniach wiem ze warto czekac i szukac
    pare lat temu szukałem 328 ponad pół roku ale wkońcu znalazłem taką jaką chciałem i niezałuje ze tak długo czekałem z 740 podejrzewam ze będzie duzo gorzej ale damy rade ;)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    328
    kurcze no nie przesadzajcie przeciez nie wyprodukowali ich 500 sztuk fakt niema ich duzo ale az tak cięzko trafic 740 z manualem??
    czy był jakis problem z tymi skrzyniami miały jakies wady?

Na allegro masz w manualu raptem 4 sztuki 740, wszystkie z lat 94-95. 735 jest tyle samo, wszystkie z rocznika 97. I z tych czterech 740 jedna ze zdjęć wygląda ładnie (w sensie na zadbaną i w miarę nie bitą), ale wyposażenie ma zerowe (brak navi, ksenonów, pdc, do tego welur) noio cena 18500 + opłaty. No ale może chociaż jest w miarę sprawna i jeździ prosto. Pozostałe auta przeglądnąłem pobieżnie i czy to 735, czy 740, wszystkie są mnie lub bardziej zmęczone, zaniedbane, krzywe lub zabiedzone. Ciężko znaleźć ładne auto w automacie, gdzie wybór jest tak z 20-30 krotnie większy... No ale szukaj cierpliwie, w końcu sie trafi.
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Uprawnienia umieszczania postów