inter team tylko potarguj się na ladzie bo detal moga mieć wyższy a jak coś to ja mogę Ci wysłać ngk za 365 z wysyłką a denso 335 zł ale dopiero jutro masz na pw nr tel
inter team tylko potarguj się na ladzie bo detal moga mieć wyższy a jak coś to ja mogę Ci wysłać ngk za 365 z wysyłką a denso 335 zł ale dopiero jutro masz na pw nr tel
Fae mam jeszcze taniej niż w linku ale nie zaryzykowałbym jak masz denso za 316 zł
Ja dziś wymieniłem sonde za katem, bosch 225 zł
A po co wymieniałeś tą za katem? Słyszałem że ich się nie rusza
Taki miałem błąd :) Już po problemie.
A tak na serio, to dlaczego się ich nie rusza ? Pierwsze słyszę. To że są to sondy diagnostyczne to wiem.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ostatnio edytowane przez czerwony16 ; 06-03-2018 o 06:06
e38 728, E39 523, E53 3.0i
Ja nie wiem czemu się nie rusza. Powtórzyłem opinię, że mają w tym modelu silnika znikomy wpływ na cokolwiek. Aczkolwiek jak miałeś błąd, to może i dobrze że wymieniłeś. U mnie błędów brak. Null. Nic. A problemy się pojawiają. Czujnik położenia wałka też błędu nie bił, ale doszli chłopaki w serwisie że nie chodzi.
U Mnie był taki objaw ze wywalało przy redukcji z biegu 5 na 4 przy 120, cylindry na bank 1. Po wymianie tej sondy jak ręka odjął. Może chodzi o to ze one rzadziej padały...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
e38 728, E39 523, E53 3.0i
Panowie - tak. Sondy lambda wymieniłem. Denso, udało się kupić dwie za 620zł. Jednak to nie rozwiązało problemu. Spalanie nadal duże. Miasto - benzyna plus gaz sumarycznie 24 litry. Trasa ostatnio 12,5 i 13,1 litra. Zauważyłem też że podczas trasy powrotnej - gdzie miałem wyższe spalanie - trochę auto zaczęło robić się mułowate. Takie mułowatości miałem też w przeszłości. Pomagały zazwyczaj kasowanie adaptacji. Innym razem okazał się czujnik położenia wałka, ale jest nowy z ASO ori.
Mechanik mi twierdzi że to w takim razie przepływka. Ale już ostatnio mi twierdził że sondy a to nic nie dało, więc już nie wiem czy się sugerować jego uwagami...