Witam wszystkich. Wiem, ¿e temat poruszany wielokrotnie na forum ale nigdzie nie znalazlem podobnego problemu, dlatego postanowilem napisaæ. Mam problem z dogrzewaniem siê w E65 3.0d 231km, a mianowicie samochód grzeje siê tylko do oko³o 70 st. Przeczyta³em kilkakrotnie chyba wszystkie tematy na ró¿nych forach ale niestety bez efektu. Termostaty nowe firmy Behr. Po wymianie przez okolo 2 tygodnie temperatura by³a prawid³owa 89-91 stopni ale niestety nagle samochód zacz±³ siê grzac jedynie do 70. Dogrzewacz Webasto jest sprawny, elektryczna pompka dodatkowa te¿. Ponownie zmienilem oba termostaty bo stwierdzilem ze który¶ pad³ (typowalem EGR), ale bez ¿adnego efektu. Podejrzenie pad³o na wymiennik ciep³a. Wyczyta³em gdzie¶ ¿eby zacisn±æ opaskê na wê¿u idacym do wymiennika ale to tez nie przynioslo zadnych efektów. Wê¿e doprowadzaj±ce p³yn do wymiennika pozostaj± zimne. P³yn oczywi¶cie w normie i uk³ad raczej odpowietrzony bo po kilkudniowej je¼dzie poziom utrzymuje sie na max. Skoñczy³y mi sie juz pomys³y co mo¿e byæ przyczyn±, dlatego zwracam siê z pro¶b± o pomoc do Was. Mo¿e wspolnymi si³ami uda sie jako¶ rozwiazac ten problem bo walczê z nim od d³u¿szego czasu niestety bez efektu. Z góry dziêkujê za wszelk± pomoc. Pozdrawiam
Wys³ane z mojego SM-G928F przy u¿yciu Tapatalka

Odpowiedz z cytatem