Skoro nie ma opłaty skarbowej z tytułu umowy cywilno-prawnej, to znaczy, że sprzedawca odprowadza VAT lub VAT-marżę. Jak kupuje się auto od handlarza z działalnością, to nie obowiązuje PCC-3, bo nie jest to wg umowy cywilno-prawnej, tylko normalnie na rachunek.
- najtańsze drewno
- zwykłe fotele (choć dzięki temu, że nie ma komfortów jest więcej miejsca z tył na nogi)
- zwykła kiera
- fotel ma tylko podgrzewanie (także aż całkiem biedny nie jest, bo widziałem wersje i bez tego)
- nie ma TV
- nie ma rolet szyb z tył
- najtańsza klima (choć u siebie tej mega rozbudowanej w zasadzie nie używam - dwie strefy według mnie są zupełnie wystarczające)
- klapa nieelektryczna?
- nie ma soft close
- z tym systemem start-stop chyba lekko Go poniosło :)
Jest to biedna wersja jak na 7er, ale na tle innych aut wyposażenie i tak jest dobre (Olejus zrobił na forum fajny opis co 7er może mieć):
- biXenon
- dwie strefy klimy
- podgrzewane fotele
- tempomat
- navi na pewno jest, bo to chyba był standard
- el. sterowane fotele
- el. sterowane lusterka (pewnie podgrzewane)
- komputer pokładowy
- czujniki zmierzchu i deszczu
- 4x el. szyby
- DSC
- kiera wielofunkcyjna
- 3,0 diesel
- 6-biegowy automat
- el. hamulec postojowy
- obrotomierz (hahahaha!)
- sevro (nie mogłem się powstrzymać! :D)
... taki bardzo dobrze wyposażony Passat Highline z tamtych lat :). Może my przywyknęliśmy i nam się wydaje, że takie 7er to biedne auta, ale na tle takiego Audi A6 wcale tak źle to nie wygląda, nawet w tak biednej wersji.
Najważniejszy jest stan, a wygląda wizualnie na zdjęciach względnie. Pytanie skąd te 285KM, jak te wersje miały 218KM. "18 letnie" koła też wydają się byś stare :) (tak, wiem, że chodzi o 18" letnie).