Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 133

Wątek: Akcyza a Podatek Ekologiczny (niekoniecznie Ekonomiczny)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E65 735i
    Cytat Zamieszczone przez jerzyw
    Ja już napisałem ,czyli wysłałem ten formularz,dodam jeszcze jedno ,im mniej aut do napraw tym mniej warsztatów samochodowych ,mniej produkcji części
    brednie, Ci co ich nie stac na podatek ekologiczny to napewno nie kupuja nowych czesci w fabrykach ASO w polsce/europie, jak juz NOWKI to CHINSKIE a w 90% uzywki wiec do tego fabryka nie potrzebna. A nawet jakby znikly warsztaty samochodowe to bardzo dobrze bo 80% warsztatow zatrudnia debili, ktorzy umia zmienic tylko klocki hamulcowe w cinquecento

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    M62B35 iA.
    Pisząc o częściach ,czy warsztatach miałem na myśli ogół pojazdów w Polsce ,w dobie kryzysu,padnie wszystko co związane z inną marką,jeśli chodzi o naprawę Bm to wszyscy dobrze wiedzą ,że oryginalna część to oryginalna , widzę ,że część jest za podatkiem sądząc po takich wypowiedziach,wasza sprawa a ja mam inne zdanie trudno nie dyskutuję więcej bo co chwilę będą zdania za i przeciw,wszystko zależne niestety od finansów ,tylko skoro tak, to czemu ci co piszą i są za podatkiem jeżdżą 10-o letnimi autami a nie 2-u np.,

jerzyw, nie irytuj się i nie reaguj na zaczepki.... Helberstam podpisał się, że "bije pianę na forum", więc niech ją sobie bije.... Wyraziłeś swoje zdanie, pewnie i tak zgodne ze zdaniem większości i to najważniejsze.

Początkujący Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    Wyraziłeś swoje zdanie, pewnie i tak zgodne ze zdaniem większości i to najważniejsze.
    jak wiadomo wiekszosc jest tylko tlumem i nie ma racji racje ma zawsze mniejszosc tylko nie ma sily przebicia

i tej kolego nie mieszkam w niemczech bo jeszcze nam szczecina nie zabrali poki co nie mam 2K euro pensji poprostu mierze sily na zamiary jak mnie nie stac na stare gowniane auto byle zeby mialo duzy silnik to kupuje mniejsze np XC90 2,4d

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E65 735i
    Cytat Zamieszczone przez jerzyw
    Pisząc o częściach ,czy warsztatach miałem na myśli ogół pojazdów w Polsce ,w dobie kryzysu,padnie wszystko co związane z inną marką,jeśli chodzi o naprawę Bm to wszyscy dobrze wiedzą ,że oryginalna część to oryginalna
    EEE to tylko uzytkownicy BMW kupuja oryginalne czesci? To jest jakas szczegolna marka? No sorry mimo tego, ze jezdze tylko BMW a mam aut dużo (bo sprowadzam i handluje) to nie uważam tej marki za jakies bozyszcze bo jest duuuuzo marek takiej samej jakosci tylko poprostu UWIELBIAM BMW, podoba mi sie styl BMW i tyle
    , ,tylko skoro tak, to czemu ci co piszą i są za podatkiem jeżdżą 10-o letnimi autami a nie 2-u np.,
    1. Bo mam odebrane prawo jazdy, zakaz prowadzenia pojazdow mechanicznych i nie stac mnie na rozbicie (czy z mojej czy z czyjejs winy - i tak nie dostane nic z OC/AC za brak prawo jazdy) auta za 80tysięcy, rozbicie auta za 25tys bym przezyl
    2. Bo nie każdy wydaje całe zarobione pieniądze na auto, znam wielu ludzi, którzy zarabiają po >10tys / miech i jezdza np E39, E46 bo maja inne wydatki / nie potrzebne im inne auto bo miesiecznie robia okolo 150km

ah i jeszcze o tych oryginalnych czesciach, ostatnio padla mi pompa wspomagania, nowka chinska 400zl, nowka oryginalna 1600zl - to wole kupic 4x chinska niz raz oryginalna.

I pokaz mi kogos co ma E32 i kupuje wszystkie elementy zawieszenia oryginalne - moze jakies 2% uzytkownikow?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    M62B35 iA.
    :x

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    @ Kazi: troszeczke dziwny masz poglad na sprawe...
    Nie wiem czy zauwazyles ale warsztat to nie sklep z czesciami- warsztat zarabia TYLKO na WYMIANIE owych czesci ;) takze czy jakis chinol czy nie, koszt wymiany np. wahacza jest taki sam, jedynym plusem dla warsztatu jest to ze przy chinolach za niecaly miesiac klient bedzie znowu u nich i znowu cos zarobia ;) (zakladam ze ta pompka za 4 stowki tez dlugo nie pociagnie ;D ).

W ASO polglowkow tez nie brakuje wiec nie bylbym taki pewny z tymi 80% warsztatow zatrudniajacych debili :D

Wracajac do tematu tego chorego podatku- wydaje mi sie bardzo malo prawdopodobne jego wprowadzenie, pomyslcie jakie zawirowania na rynku by to wprowadzilo:
    zalozmy ze 30 lipca wchodzi, to 1 sierpnia 1mln tych najbardziej wysmiganych padalcow bedzie stalo pod szrotami (mam na mysli padalce za ktore przyslowiowemu kowalskiemu nie bedzie sie oplacac zaplacic nawet 200zl podatku bo grubo przekracza to wartosc auta ;D )- ile z nich ma autoryzacje na pelne zlomowanie aut? raptem kilkadziesiat, ciekawy jestem jak sobie pan minister wyobraza zlomowanie takiego morza aut? milony litrow oleju, starych plynow, kwasow z akumulatorow pojda w ... (napewno domyslacie sie gdzie i napewno nie bedzie to mialo wiele wspolnego z ekologia ;D ktora ma niby wspierac ten podatek...)

Takze glowa do gory to sa raczej glupie mzonki.... cos w stylu: "na euro2012 pojedziemy autostradami" tylko zapomnieli dodac ze do Wloch ;D ;D ;D
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 730iA V8
    Pod listem otwartym podpisałem się ale myślę że jeśli będzie dobry szum wokół sprawy to nie dadzą rady tego wprowadzić. Jeżeli projekt już się jakoś wyklaruje i nie będzie nam pasował bo będzie oczywistym złodziejstwem powinniśmy zorganizować mega korek w warszawie :) Każdy powtarzam każdy nawet wuj Zdzisiek dużym fiatem powinien się w to włączyć a ile osób włączy się w to nieświadomie próbując dojechać do pracy?? Trudno na wojnie zawsze są ofiary. Taka próba sił myślę ze wybije im pomysł z głowy. Powtórka w dniu głosowania nad ustawa i myślę ze mało który poseł dotrze aby podnieść rękę i nacisnąć przycisk :P

A taki kibel w stolicy będzie gorszy niż pielęgniarki, stoczniowcy i górnicy pod sejmem razem wzięci :)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E65 735i
    Cytat Zamieszczone przez BOSS
    [color=cyan] @ Kazi: troszeczke dziwny masz poglad na sprawe...
    Nie wiem czy zauwazyles ale warsztat to nie sklep z czesciami- warsztat zarabia TYLKO na WYMIANIE owych czesci ;)
    ehhh co Ty mówisz :) przecież 90% kowalskich jak daje auto do warsztatu to zleca warsztatowi załatwienie części a warsztat kroi drugie tyle na częściach co na robociznie

(zakladam ze ta pompka za 4 stowki tez dlugo nie pociagnie ;D ).
    mam 2 lata gwarancji, cena oryginalnej 1600, tej chinskiej 400 - to mi daje 8 lat gwarancji za ta sama cene a tyle napewno nie bede mial auta (przewaznie zmieniam co 6 mies)

W ASO polglowkow tez nie brakuje wiec nie bylbym taki pewny z tymi 80% warsztatow zatrudniajacych debili :D
    ja akurat serwisuje auto w serwisie ze specjalizacją BMW i pracuja tam ludzie naprawde znajacy sie na BMKach i jeszcze nie było tak żeby nie naprawili mi auta w ten sam dzień a serwisowałem u nich moje auta conajmniej z 10x

Cytat Zamieszczone przez UCHO
    .....
    Powtórka w dniu głosowania nad ustawa i myślę ze mało który poseł dotrze aby podnieść rękę i nacisnąć przycisk :P

A taki kibel w stolicy będzie gorszy niż pielęgniarki, stoczniowcy i górnicy pod sejmem razem wzięci :)
    My tu przy obecnych przebudowach mamy wystarczający kibel.... A co do niedojechania posła na głosowanie, niebieski kogut potrafi czynić cuda :(

Cytat Zamieszczone przez KaZi
    Cytat Zamieszczone przez BOSS
    [color=cyan] @ Kazi: troszeczke dziwny masz poglad na sprawe...
    Nie wiem czy zauwazyles ale warsztat to nie sklep z czesciami- warsztat zarabia TYLKO na WYMIANIE owych czesci ;)
    ehhh co Ty mówisz :) przecież 90% kowalskich jak daje auto do warsztatu to zleca warsztatowi załatwienie części a warsztat kroi drugie tyle na częściach co na robociznie
    A to zależy tylko od uczciwości warsztatu....

Uprawnienia umieszczania postów