Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 133

Wątek: Akcyza a Podatek Ekologiczny (niekoniecznie Ekonomiczny)

Przecież tu nie chodzi o żadną tam ekologie tylko po prostu zrzutke dla budżetu. a kto ma kase w mniemaniu rządu? kierowcy!!! no i autostrad już nie będzie tyle potrzeba. idzie dobre. do dup. z taką Polską. z kadżym wzrostem podatków maleje patriotyzm.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    Niech dadzą przykład. Fiat Panda dla prezydenta i rowery dla ministrów.
    Dla premiera Fiat 500 bo w końcu to prezes ministrów no :D a prezes nie może się wozić byle Seicento :D
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Wystosujcie jakąś zajemocną śpiewkę do tej bandy, taką by każdy z nas w imieniu całej społeczności 7er mógł ją wydrukować, podpisać i wysłać (oczywiście dane do wysyłki dajcie w piśmie ;)) Ja nie mam czasu i widzę, że koledzy są 10 razy bardziej w temacie. Ale napiszcie ją używając solidnych argumentów i dość sporo prawnych nie tylko gdybanie. Coś na poziomie klasy naszych aut a nie burczenie z linku w dodatku z bykiem :razz:

W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38, M62B44TU, 2000r
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    Wystosujcie jakąś zajemocną śpiewkę do tej bandy, taką by każdy z nas w imieniu całej społeczności 7er mógł ją wydrukować, podpisać i wysłać (oczywiście dane do wysyłki dajcie w piśmie ;)) Ja nie mam czasu i widzę, że koledzy są 10 razy bardziej w temacie. Ale napiszcie ją używając solidnych argumentów i dość sporo prawnych nie tylko gdybanie. Coś na poziomie klasy naszych aut a nie burczenie z linku w dodatku z bykiem :razz:
    Zapewniam Cie kolego, że podpieranie sie przepisami prawnymi nie jest konieczne i raczej bezcelowe, ponieważ urzędnicy z MF dokładnie wiedzą jak wygląda sytuacja. Nawet gdy mają świadomość, że nowe przepisy byłyby niezgodne z prawem, to i tak je przeforsują (jeżeli będzie taka wola polityczna). Najlepszym przykładem jest akcyza na auta sprowadzane z zagranicy.

Ważniejsze jest, żeby tylko dać sygnał o co chodzi i sie pod tym podpisać. Przy odpowiedniej ilości takich sygnałów, Rostowski zastanowi sie nad bilansem zysków i strat jeszcze raz. I o to chodzi.
    Z forum PO wynika, że ten poroniony pomysł jest autorstwa W. Pawlaka z PSL. Trzeba być naprawde wielkim guru, żeby taki projekt ujrzał światło dzienne.

Spotkałem sie z opiniami, że to jedynie sondowanie ludzi, ile z nich jeszcze można wycisnąć-> miejmy nadzieje, że to tylko to. Osobiście uważam, że taki projekt nie przejdzie, bo oznaczałby polityczne seppuku dla PO i kolegów z bandy. Już sam pomysł oznacza dość mocny spadek poparcia dla koalicji.

Taki podatek był już kiedyś- nazywał sie drogowy. Później go zlikwidowano i włączono do ceny paliwa- to dzisiejsza akcyza paliwowa (ok 1/3 ceny).
    Historia sie powtarza, wraca też roczna danina za auto. Ciekawe, czy za 10 lat nie będzie trzeciego podatku- np. od pięknych widoków podziwianych z jadącego samochodu (wysokość daniny uzależniona od powierzchni okien, pomniejszona o faktor przyciemnienia szyb w procentach). :/

Chętnie spale oponke albo i dwie pod Sejmem- jeśli ta bzdura wejdzie w życie.
    Czekam tylko na sygnał gdzie, kiedy i kto jeszcze pojedzie.

Pozdro

PS. Wiem, że nie powinno sie dyskutować o polityce na forum motoryzacyjnym, ale to temat wybitnie polityczny.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Kolego to jest Polska i tutaj wszystko jest możliwe! Każdy największy bubel a wręcz debilizm w tym kraju może stać się żywym istniejącym prawem...
    Smutna polska rzeczywistość ;(

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    M62B35 iA.
    Wiemy co było z akcyzą ,najpierw nauczyli kombinować potem parl.europ. kazał wrócić kasę ,więc obeszli to pod karą ,kto zaniżył wartość może być przy oddawaniu akcyzy karany dodatkowo , ale akcyzę wprowadzili ,więc podatek ekologiczny też mogą ,potem przez dwa trzy lata będą się bawić w kłótnie w sejmie,a my będziemy cierpieć,ja już na wybory nie idę ,żadna partia nie spełnia nawet podst. moich wymogów. [ mam zamiar kupić 4,4 L,więc trzeba to przemyśleć,podatek ma być od ilości wydalanego CO2 i pojemności ,czy to nie będzie końcem mojego hobby,chyba ,ze zamelduje się na Słowacji nie wiem,i tam zarejestruję brykę]

Zaawansowany Użytkownik Awatar makister
    BMW
    BMW 728iA '98
    Ja powiem tylko tyle że mnie szlag trafił jak to przeczytałem i nie wyskocze już tutaj ze swoim zdaniem bo większość z Was mnie uprzedziła.To co mogę teraz zrobić,to rozsyłać linki z formularzem,co oczywiście robię.Pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    M62B35 iA.
    Ja już napisałem ,czyli wysłałem ten formularz,dodam jeszcze jedno ,im mniej aut do napraw tym mniej warsztatów samochodowych ,mniej produkcji części -to jest cały łańcuszek powiązań,a szlag mnie też trafia,od momentu przeczytania w necie łażę dosłownie zły :razz:nie można mieć jakichś marzeń,hobby,lepiej chyba uczyć się kraść jak to robią na szczytach.

Początkujący Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez jerzyw
    :razz:nie można mieć jakichś marzeń,hobby,lepiej chyba uczyć się kraść jak to robią na szczytach.
    jak cie nie stac na marzenia to ich nie zdrealizujesz i bedziesz jak typowy polak winil kazdego bogatszego jestes przesmieszny. chcesz 4.4 V8 to plac jak cie nie stac pakuj sie w aveo 1,2

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    M62B35 iA.
    Przyjacielu mnie stać,tylko jak ty siedzisz widzę za granicą to nie mąć , ja oprócz auta chce normalnie żyć, obecnie jeżdżę też Bm i jakoś jest ,lecz jak stworzą ludziom barierę typu haracz"" za coś co masz i jest twoje to wybacz!,ciekawe jeśli jesteś za Odrą jakby tobie rąbnęli 2 tys. euro stosownie do zarobków to co byś powiedział stać czy nie stać,oprócz tego AC i inne opłaty,piszesz "banialuki" kolego.[nie każdy ma taki fach jak ty,pomimo skończonych studiów]

Uprawnienia umieszczania postów