Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 133

Wątek: Akcyza a Podatek Ekologiczny (niekoniecznie Ekonomiczny)

:medit:

Daliśmy się ponieść... Dalsze "bicie piany" Helberstam poprowadzi w samotności ;D

Kolejny protest wysłany. Na razie i tak nie wiemy, jak będzie docelowo wyglądać projekt, na razie gadają tylko o założeniach do tego projektu. Ciekawe, że cały czas w uzasadnieniu podaje się, jaka to dobra droga, zdawkowo wspominając o najmniej zamożnych... Czekamy...

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    Dokładnie tak, Sylwek... Czekamy - bo na razie same spekulacje.

A tymczasem musimy słać protesty gdzie się da - i nie mniej ważne - gadać z ludźmi, wrzucać temat na popularne fora samochodowe, itp.
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

Początkujący Użytkownik
    Wracajac do tematu, jezeli juz chca zamienic akcyze na podatek to okej nie widze przeciwwskazan gdy dotyczy to aut sprowadzonych wyłacznie po wejsciu w zycie tej ustawy, gdzies byl zapis ze jak prawo dziala wstecz jest niezgodne z konstytucja

to bylo by chyba najlepszym rozwiazaniem bo ci co juz oplacili akcyze nie beda placic drugi raz i wtedy wszyscy beda zadowoleni

a ci co chca nowsze auta nie beda musieli placic wysokiej akcyzy i gitara

ale wtedy z czego wyzywi sie rzad?

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    ALE PANOWIE - popatrzcie na ogól społeczeństwa, niestety w naszym kraju żyje mase ludzi którzy są biedni a muszą lub po prostu chcą mieć jakiekolwiek auto i nagle jak sie okaże ze Kowalski który zarabia 1tys zł miesięcznie i ma auto za 2-3 na które zrzuciło sie pół rodziny a On odkładał od przedszkola nagle będzie musial zabulić 3 tyś rocznie to skąd On to weźmie ????? I TU TKWI PROBLEM !

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    Patrzcie na to!

Strona działa zaledwie kilka dni, a już piszą o nas w Dzienniku.

Jak widać możemy się przebić. Gdyby każdy namówił do wysłania protestu 5-10 osób, skala tego byłaby ogromna. Pamiętajcie że kierowców w Polsce jest ponad 10 000 000.

Tak więc zachęcam do zamieszczania tych linków:
    www.starszeauta.pl
    wmw24.pl/stop-auto-tax/listy/brak-zgody
    wraz z krótkim opisem o co kaman na wszystkich forach motoryzacyjnych i nie tylko.
    Ja sam na dniach chcę napisać jakiś poszerzony felietonik + zrobić banner i będę atakował gdzie się da.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    Proszę - już urabiają grunt, żeby uciszyć protesty:

Kolejny artykuł w Gazecie Prawnej.

Teraz zagadka: kto w takim razie zapłaci DUŻY podatek? Podpowiem: pewna mniej liczna grupa kierowców (więc jest szansa że będą mniej krzyczeć), którzy nie jeżdzą tymi najtańszymi autami (więc można ich jeszcze trochę złupić)...

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Wiem sylwek, ale po to jest rząd aby to wszystko usprawniać pod obywatela a nie przeciwko nie mu. Mi polityka PiS też się nie podobała. jak przypomnę głosuję na nich bo jest to jedyna centro-prawicowa partia i tyle. ma w swoich szeregach wyjątkowych i fenomenalnych może nie tyle polityków co ludzi którzy są szanowani na świecie za swoje osiągnięcia itd.

A jeżeli chodzi o styl rządzenia. Ja dorobiłem się UCZCIWIE w czasach kiedy oni rządzili. Bo oni nie szukali kasy w portfelach podatników gnębiąc ich podatkami lecz zajęli się wytępianiem grup przestępczych w tym działających głównie w gospodarce, małych mafii, szarej strefy. Dzięki temu moja firma uzyskała duży rynek a państwo sporą kasę z podatków które do tej pory trafiały tylko w ręce zorganizowanych grup przestępczych. Zmiany były niesamowicie odczuwalne. Tak samo urzędy, "ten strach" sprawił, że pracowały jak się należy a podatnik był klientem a nie wrogiem! Fakt że władza była z centralizowana urzędnicy bali się robić szopek bo wiedzieli, że ktoś nad nimi jest co może z dnia na dzień powiedzieć "jest Pan zwolniony" a dzisiaj? Robią co chcą i gnębią ludzi. Nie pasujesz na rynku to jeden kolega zapłaci aby trep urzędnik z niskiego szczebla mógł Ci zatruć życie. Masakra po prostu :/

Rząd ma wpływ na wszystko mają w końcu władzę najmocniejszą czyli ustawodawczą. Mogli by wpłynąć na banki i na wszystko gdyby tylko chcieli! Ważniejsze jest że "krzykacze" w stylu Polikota czy Niesiołowskiego robią cyrk. A jeszcze przed chwilą mówiłeś że to trepy z PiSu :) dla mnie PO ma gorsze łajzy :) ale to ma ta tak każda partia więc na to nie możemy patrzeć. Mnie to nie obchodzi kto co mówi, co krzyczy. ważne co robi! A niestety ten rząd mało co robi to chyba że jak głoszą najnowsze hasła robi wszystko by żyło się lepiej kolegą Tuska :)

Druga rzecz to poniżanie i ciągłe ataki na prezydenta. Nie trawię tego chamstwa i takiego zachowania za to powinni wsadzać do pierdla jak za niszczenie symboli narodowych!

Co to ma za znaczenie czy Kaczyński ma 150cm wzrostu a nie 190? Co to ma znaczenie, że robi coś tak a nie inaczej. Jest prezydentem RP

Jeżeli zostanie nim Tusk nie miałbym czelności atakować go bo zasługuje na szacunek! A jego się ktoś czepia, że sepleni? Że ma dziób nie taki czy coś? CHORE!
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Niestety, pan v-ce minister na razie gada bardzo ogólnie. Ale mówi dość wyraźnie o dużych silnikach i motywacji do częstszych zmian....

Czekamy na projekt, wyniki głosowania i ewentualnie patrzymy, kto będzie odważny i powie (przy założeniu, że ta granda przejdzie), że zniesie ten podatek, jeśli wygra wybory.... :/ :/

Najważniejsze jest, żeby to w ogóle nie weszło, bo potem można się spodziewać co najwyżej modyfikacji (wiadomo, że złupionej kasy chętnie nie zwrócą).

----

Coboss, nie ten temat. Zrobiliśmy OT i już, ale nie kontynuujmy tego dalej. Każdy wie swoje i nikt nikogo nie przekona. Co do przekonań - łączy nas BMW. O reszcie nie ma co dyskutować. Teraz chcą nas dobić kolejnym podatkiem więc musimy reagować. Oni muszą wiedzieć, że jest nas sporo i cena za rozbój może być tylko jedna - wypad z baru! Nie wiem, jak Wy, ale ja wsparcie ekologii proponowane przez Rząd i Ministerstwa mam gdzieś. Niech dadzą przykład. Fiat Panda dla prezydenta i rowery dla ministrów.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    teraz uciekam z firmy mam latanie po urzędach jak dojadę wieczorem to też wyślę petycję
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Początkujący Użytkownik
    Posiadacze pojazdów już zarejestrowanych, od których wcześniej zapłacono akcyzę, będą mogli liczyć na znaczącą ulgę w podatku ekologicznym, jaki chce wprowadzić resort finansów - poinformował rzecznik prasowy Szefa Służby Celnej, Witold Lisicki

Uprawnienia umieszczania postów