Strona 4 z 14 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 133

Wątek: Akcyza a Podatek Ekologiczny (niekoniecznie Ekonomiczny)

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    wstrząśnięty nie zmieszany Awatar WojtekD
    BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    Bez tej demokracji po 1989 nie śmigałbyś becią, nie miałbyś 975 programów na satelicie, inflacja nie byłaby na poziomie 3-5% rocznie.

Gdyby nie ta demokracja nie mielibyśmy Prezydenta wetującego wszystkie ustawy Sejmu.

Gdyby nie ona nie bylibyśmy w UE i godzinami wystawalibyśmy pod ambasadą RFN po wizę.

Gdyby nie ta demokracja to nie dyskutowalibyśmy o tym czy zł czy euro.

Gdyby nie ta demokracja to wciąż w Legnicy mieszkali by Rosjanie.

Gdyby nie ta demokracja to ... nasz Zlocik w Sulejowie byłby niemożliwy !!!

itd
    Gra muzyka

BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    Nikoś czy poza tą deklaracją zrobiłeś cokolwiek by nie dopuścić do uchwalenia w/w ustawy ??
    Gra muzyka

Początkujący Użytkownik
    jestem za zmiana akcyzy na podatek ekologiczny taniej bedzie kupic wtedy 3-5 letnie auto spelniajace norme EURO 4 niz placenie 18,6% podatku akcyzowego od pojemnosci powyzej 2.0 , kto ma 7mke od pojemnosci 2.0? nikt ! no wlasnie a teraz bedzie mozna kupowac takie im nowsza tym mniej zaplaci sie podatku EKO bo bedzie spelniac norme EURO 4 lub EURO 5

moge byc w bledzie. bo ustawa jeszcze nie weszla i moze byc zupelnie niekorzystna

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Znając naszych debili w rządzie to zrobią wedle wieku a nie wedle normy, bo przecież o to chodzi w tym lobby a nie o ekologie - czy jakaś złotówka z podatku narecykling poszła na ten cel !?!? - podpowiem ze ani grosz..

W Niemczech moge mieć i 20 letnie auta ale jak będzie spełniać odpowiednie normy spalin to i tak będę płacić groszowe podatki - ale nie wierze ze u nas to przejdzie :(:(:(

Co do norm EUR4 i 5 to chyba zaczynają się od E65? bo E38 to jeszcze 3ka jak sie nie myle.. wiec co mi po tym ze akcyza będzie mniejsza jak i tak ktoś kto ma np 6 tyś na E32 nie wyczaruje nagle dodatkowych np nawet 50ciu !?

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Kto głosował na PO ??
    Pić trzeba ! Jeść można !

Początkujący Użytkownik
    ja tam na beton partyjny SLD jak przystalo na komunistyczna swinie

noworysze na PO a ciemnogrod na PiS

BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    Ja głosowałem na PO i nie żałuję :P
    Gra muzyka

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    o mamy :) przyznał się to już wiemy kto nam dorzuci po 1000PLN do opłaty :D
    (żarcik oczywiście)
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Gadać się odechciewa czytając takie projekty ustaw... No ale przyjmując czarny scenariusz należy się zastanowić, jak będzie egzekwowana jego zapłata oraz skąd wzięła się wysokość składek? A zaraz za tym odpowiedź na kolejne pytanie - w jaki sposób ma to wspierać ekologię? Przecież starych "trupów" jest już naprawdę mało. Jeśli spełniają normy przewidziane przez prawo i przechodzą badania techniczne, to o co chodzi? Te dodatkowe pieniądze wydane na "haracz" ekologiczny na pewno nie ułatwią eksploatacji ukochanego autka ani nie wpłyną na jakąkolwiek ochronę środowiska.

Stosowny sprzeciw wysłałem. Głosu oddanego na PO nie żałuję, bo przynajmniej rzadziej oglądam w TV pieniaczy permanentnie łamiących prawo w myśl błędnie pojmowanej sprawiedliwości.
    Nie zamierzam także nikomu refundować składki na "haracz" ekologiczny, tylko dlatego, że głosował inaczej ;D ;D

Czekam na rozwój wydarzeń....

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Nie pojmuję...
    Nie żałujesz władzy która:
    -sprawiła że nie ściągniesz nowszego auta bo Cię zabiją akcyzą
    -nie dostaniesz kredytu a jak tak to Cię zabiją oprocentowaniem
    -nie ściągniesz nic do handlu z USA, Chin czy skądkolwiek bo wykpią Twoje faktury!
    -nie masz żalu, że rząd niszczy firmy w tysiącach naliczając im chore akcyzy i inne gówna, które nie mają miejsca a udowodnić to możesz dopiero w sądzie jak hieny zabiorą Ci wszystko?
    -nie żal Ci setek tysięcy polaków którzy co miesiąc tracą pracę?

Widocznie za słabo zostałeś pokopany aby Cię zabolało. Jak dla mnie dla tego ten kraj jest taki jaki jest przez ludzi którzy lubią być kopania.

A "to pseudo prawo" o którym mówisz dla mnie lepiej że PiS szukał kasy w mafii niż w nikomu winnych firmach i kieszeniach podatników. Skoro nie widzisz różnicy to dla czego nie jeździsz Polonezem? Też jest duży i ma napęd na tył...

Sorry ale sposób rządzenia tego rządu sprawił, że moja firma ma nóż na gardle za nic! A że współpracuję z setkami firm na rynku to słyszę co się dzieje i co oni odpierdalają. Ta sytuacja nie jest śmieszna, jest tragiczna i sprawia, że dziś większość przedsiębiorców ma strach w oczach i jak tak dalej pójdzie to za kilka miesięcy wszystko szlak trafi i na próg pójdzie mnóstwo ludzi a szefowie co wyćwiczyli wszystkie sposoby na ratowanie sytuacji razem za nimi...
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Uprawnienia umieszczania postów