Strona 2 z 14 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 133

Wątek: Akcyza a Podatek Ekologiczny (niekoniecznie Ekonomiczny)

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    POjeba..o ich do reszty , to pewnie zmowa koncernów którym spada sprzedaż, a coś trzeba z tym zrobić przecież, problemu nie ma mają w rządzie wtyki franek zadzwoni do czeska czesiek do janka, i nie ma problemu dowalimy podatek ludzie gratów sciagac nie beda.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Zaawansowany Użytkownik Awatar hrabia81
    BMW
    Chwilowo brak
    bogu dzieki ze zyjemy w wolnym kraju i nasz o dupe potluc rzad pomaga kazdemu obywatelowi zeby bylo mu jak najgorzej. dzieki tej ustawie chca zeby polacy jezdzili nowymi nawet nie wiem jak to nazwac bo do samochodu to ma tyle co rower do samolotu fiat panda dacia logan itp gowno. cieszmy sie i radujmy bedziemy mieli nowe samochody. w tym kraju jedno jest tylko pewne rzad patrzy co tu zrobic zeby bylo gorzej. stworzyli cba cbs i rozne takie organizacje przestepcze zeby tylko nikt sie za duzo nie dorobil a jak cos znajda to juz robia z czlowieka groznego przestepce. ostatnio obilo mi sie o uszy ze za jazde po pijanemu rowerem grozi 2 lata. rece opadaja. ja na wybory nie chodze wiec mam czyste sumienie.
    P.P.K.K

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Macie pretensje a ilu z Was głosowało na liberałów?! Chcieliście Irlandii macie biedny żałosny kraj zduszony olbrzymimi kredytami i podatkami. Jak ktoś nie wiedział że liberałowie aż tyle potrafią to nie powinien w ogóle głosować i interesować się polityką...
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik Awatar hrabia81
    BMW
    Chwilowo brak
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    Macie pretensje a ilu z Was głosowało na liberałów?! Chcieliście Irlandii macie biedny żałosny kraj zduszony olbrzymimi kredytami i podatkami. Jak ktoś nie wiedział że liberałowie aż tyle potrafią to nie powinien w ogóle głosować i interesować się polityką...
    ja nie glosowalem. dlaczego? dlatego ze nie widzialem odpowiednich kandydatow. druga sprawa jest taka ze to wszystko sa jednym chu.em podszyci skorumpowani zlodzieje tylko nazwy partii sie roznia. a po trzecie to juz jak mam ogladac w telewizji tych kon..now to wole patrzec jak tusk gra w pilke niz mialbym patrzec na zakompleksionego z metra cietego jara kaczynskiego ktory kojarzy mi sie z adolfem h. a tak wogole to kiedy naszym krajem (chodzi mi o czasy po 2 wojnie swiatowej) rzadzili normalni ludzie. jestem teraz na etapie czytania ksiazki slowika i mozna sie z niej dowiedziec wielu ciekawych rzeczy. jak ktos chce to moga wyslac na maila
    P.P.K.K

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    kończymy temat polityki bo wszystkim puszczą nerwy :)

mnie jedynie wkur.. to że liberałowie założyli maski cudotwórców co chcieli bóg wie co zrobić niestworzonego dla naszego kraju a banda gówniarzy poleciała na nich głosować (połowa głosów na PO to były dzieci w przedziale 18-21lat)

A ja pierwszy dzień po ich zwycięstwie załamałem ręce i mówię sobie "kur... przecież ja mam kilka kredytów [...] no to mam przeje...". Co mogłem szybko spłaciłem, reszta boli. Z ich czysto liberalnego braku poszanowania życia ludzkiego było z góry wiadomym, że zniszczą społeczeństwo oprocentowaniem w bankach i milionami wyciągniętych z kapelusza podatków!!! Długo nie czekałem aby wszystko co z koszmarów stało się prawdziwym (nie łudziłem się nawet chwili).

Mimo że nie trawie Samoobrony, no może dla rozrywki lubiłem oglądać burdy Leppera :D ale pamiętam jego jedyne mądre zdanie: "Na każdego byle nie na liberała!!!"

W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    pitolenie..

o kazdej partii mozna powiedziec tyle samo złego.

a takie wypowiedzi jak wyzej sa dosyc mało obiektywne, i niezbyt merytoryczne.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    Panowie!
    Pomysł podatku EKO-ZŁODZIEJSKIEGO nie wynika z niczyjej głupoty - w to mogą wierzyć chyba tylko dzieci.

Od kilku lat stara się go przeforsować b. potężne (i zasobne w pieniądze) lobby dealerów nowych samochodów. Być może kojarzycie tych panów i ich organizacje:

- Wojciech Drzewiecki, Instytut Badań Rynku Motoryzacyjnego SAMAR
    - Jakub Faryś, Polski Związek Przemysłu Motoryzacyjnego
    - Przemysław Rajewski, Związek Motoryzacyjny SOIS (tutaj sami jasno piszą po co powstali)

To właśnie im (i oczywiście przekupnym politykom) podziękujcie, jeśli za rok zamiast jeździć kilku-kilkunastoletnim autem klasy premium będziecie mogli co najwyżej kupić nową Micrę na raty.

To co MOŻEMY - to starać się zrobić wokół tego możliwie najwięcej dymu. Każdy z nas może (i powinien!) wysłać swój SPRZECIW do Ministerstwa Finansów, do posła/senatora ze swojego okręgu, do central głównych rządzących partii. A przede wszystkim - trzeba INFORMOWAĆ o tym wśród znajomych, na blogach, na forach - bo większość ludzi nie interesuje się polityką.

Na początek polecam odwiedzić www.starszeauta.pl. To strona mojego kolegi, skąd można wysłać mail w kilkanaście miejsc. Na dniach zamieścimy tam więcej info.

Kierowcy to ogromna grupę wyborców, większa niż wszyscy górnicy, policjanci, itp. Gdyby tylko potrafili się zorganizować, to żaden sejm nie odważyłby się spełnić zachcianek lobbystów - bo oznaczałoby to wypad z ciepłych posadek po najbliższych wyborach.
    Problem taki że Polak najczęściej dziś zobaczy w TV i się wk**wi - a jutro zapomni...
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    a co gorsza znów na nich zagłosuje. Niestety ale "MY" kochamy być kopani w dupę i dla tego w tym kraju nie ma jeszcze prawdziwych partii a my głosujemy jak reklama każe...

Wolowy moja wypowiedź może nie być obiektywna ale jest całkowicie merytoryczna. Dla mnie partia to nie nazwa lecz poglądy polityczne jakie wyrażają. Głosowałbym na PiS tylko dla tego, że jest to partia Centro-prawicowa i innej takiej nie ma! A ja mam takie przekonania polityczne, z jednej strony radykalny z drugiej mocno konserwatywny... mało ważne według moich przekonań najlepszy jest ustój centro-prawicowy i tyle.
    Gdyby była rozsądniejsza partia, mniej katolicka o poglądach centro-prawicowych, może nawet z nutką neofaszystowską-bez przesady jak ktoś nie rozumie ustroju i zasad niech nie pisze i nie wyzywa mnie od nazistów czy bóg wie czego bo to tak jak by ktoś zarzucał człowiekowi że jest komunistą bo ma przekonanie iż kraj powinien przede wszystkim dbać o sprawy socjalne!
    W tedy chętnie bym na nich głosował ale takich niestety nie ma w naszym kraju i jeszcze wiele lat nie będzie

wstrząśnięty nie zmieszany Awatar WojtekD
    BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    Będąc zwolennikiem PO stosownego maila do Biura Krajowego PO wysłałem !!!
    Gra muzyka

użytkownik
    BMW
    Mała Ladacznica E30 M10 Coupe
    Cytat Zamieszczone przez michal_5000
    ...
    Od kilku lat stara się go przeforsować b. potężne (i zasobne w pieniądze) lobby dealerów nowych samochodów. ...

nową Micrę na raty.

To co MOŻEMY - to starać się zrobić wokół tego możliwie najwięcej dymu. Każdy z nas może (i powinien!) wysłać swój SPRZECIW do Ministerstwa Finansów, do posła/senatora ze swojego okręgu, do central głównych rządzących partii. A przede wszystkim - trzeba INFORMOWAĆ o tym wśród znajomych, na blogach, na forach - bo większość ludzi nie interesuje się polityką.
    To jest oczywiste, że ktoś ma w tym interes, ale napewno nie będziemy to MY - kierowcy :/

To prosta kalkulacja. Tylko powiedzcie, albo lepiej zapytajcie tych polityków: Co ma zrobić czlowiek, który ma na samochód np 5 tyś (a rocznie zapłaci 2 tyś) i musi codziennie wozić dzieci do przedszkola na drugi koniec miasta? Ledwo zalatwił miejsce w państwowym i i tak się cieszy bo na Prywatne go nie stac -::
    Co ma zrobić taki polak - wyborca?! MA ZAPAMIĘTAC bo tak to NIGDY qr.. NIC się w tym kraju nie zmieni
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Uprawnienia umieszczania postów