Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Przywitanie

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar bombel89
    BMW
    E32 735iA 92' E39 528iAT 97'
    Pierwszy raz przemogłem się by skrzywić głowię do zdjęć obróconych o 90stopni, gdy nie jest to jakaś laska :D
    Pozdro :)

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez bombel89 Zobacz posta
    Pierwszy raz przemogłem się by skrzywić głowię do zdjęć obróconych o 90stopni, gdy nie jest to jakaś laska :D
    Pozdro :)
    Ja również Siemano Macieju i gratki nowego nabytku. Skąd jesteś ? Jakie miasto na Śląsku ?

Zaawansowany Użytkownik Awatar maciej 750il
    BMW
    BMW E 38 750 IL

Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    Ja również Siemano Macieju i gratki nowego nabytku. Skąd jesteś ? Jakie miasto na Śląsku ?
    Dzięki Panowie
    Jestem ze Świętochłowic.W miarę możliwości czasowych i pogodowych(mam garaż ale muszę dogrzewać nagrzewnicą gazową)powoli poznaję ten samochód eliminując drobne zaniedbania kosmetyczne.Na serwis olejowy mam wizytę 1-go marca.
    Już wiem że muszę kupić nowe nerki ( jedna ma tylko jeden uchwyt cały ,reszta połamana),szkoda że nie można kupić samych elementów czarnych bez chromów które mam nie zniszczone.Z allegro boję się kupić ,mogą być zmęczone i uchwyty odpadną w rękach.Zamiennik nie wchodzi w grę.
    Na dzień dzisiejszy mam zagwozdkę z listwami chrom i siekierkami.Ktoś je ściągał i są nierówno.
    Od strony pasażera siekierka dochodzi do uszczelki drzwi a jest szpara i widać łącznik z listwą na rynience.
    Od strony kierowcy siekierka schodzi się ładnie z listwą ale między nią a uszczelką drzwi jest szpara ok 1 cm.Na jakiej wysokości powinna być listwa rynienkowa przy lusterkach?
    Chcę doprowadzić 7-mę do stanu salonowego.Za niedługo stuknie mi 45 wiosen i śmieję się że przyszedł kryzys wieku średniego.
    -Jakiś czas temu zacząłem dbać o siebie(siłownia,basen itp)
    -mam 20 letnią kochankę(7-mka)
    -laska sporo mnie kosztuje
    -poświęcam jej każdą wolną chwilę
    -kupuję jej drogie kosmetyki
    Ale czego się nie robi dla miłości.

Kto traktuje samochód tylko jak dupowóz --nigdy nie zrozumie.

Zaawansowany Użytkownik Awatar maciej 750il
    BMW
    BMW E 38 750 IL
    Taak.
    Dziś kolejne założenia w realizacji doprowadzenia wszystkiego do ori i działania jak należy.
    -ściągnięcie wszystkich boczków ,demontaż klamek celem uruchomienia podświetlania klamek(dwie nie świeciły)Ktoś kiedyś grzebał ,żle wpiął wtyczki .
    -konserwacja wszystkich zamków i klamek
    Przy okazji czy warto zainwestować w lepsze głośniki,czy nie warto?
    Do tej pory ogarnąłem temat prądu.Okazało się że mały aku miał zwarcie,nic prądu nie kradło ,poszukując wyczyściłem czujnik w panelu klimy.
    Nie działającego gniazda zapalniczki jeszcze nie ogarnąłem.Czeka mnie ściąganie konsoli środkowej.
    Przy okazji tematu prądu demontaż wszystkich wykładzin i boczków w bagażniku i do prania(w aucie był dziwny zapach ).Poprzedni właściciel mało jeżdził,auto stało na parkingu podziemnym,nie wietrzone.Tak więc pranie ,czyszczenie wnętrza bagażnika APC i natrysk środka do neutralizacji zapachów.
    Jak ogarnę drzwi to kolej na środek , zapalniczka,pranie środka ,konserwacja skór ,ogólnie błysk.
    W miedzy czasie czyszczenie reflektorów ,kontrola odbłyśników ew.renowacja.
    Cieszą ogólnie takie małe kroczki do celu.

Kilka fotek z dzisiejszych prac:

Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 25-03-2018 o 12:37 Powód: Edytuj wcześniejszy post zamiast pisać jednego pod drugim!