Cytat Zamieszczone przez xedossfm Zobacz posta
Uderz w st a noyce si odezw.

Nie chciaem si czepia ale skoro wezwano mnie do tablicy:

Argument, e tak powiem - zajebisty.

Szczeglnie jak 99% tego przejazdu moesz zrobi na taszym paliwie. Przejazd taki bywa czasem baaardzo dugi-w czasie.

czyli LPG ma jak specjaln funkcj katowania silnika przy tych temperaturach

Przy paliwoernym silniku pierwszy z brzegu kalkulator zwrotu instalacji pokae Ci sens.

Zasig powyej 400km bez problemu. cige szukanie? Raz na cay dzie jazdy zatankowa na ktrejkolwiek stacji(bo niemal wszytkie maj LPG) to problem?

3kG butla turystyczna?

Mamy 2018 rok. Proponuje zrewidowa ceny, przy okazji rozwj technologii od tamtego czasu. Ju nie krcimy rubk przy mikserze.

Jak chcesz kogo zniechca do LPG to uywaj normalnych argumentw typu:
- droszy przegld co roku
- dodatkowe koszta eksploatacyjne
- koszta ewentualnych regulacji lub napraw
- pomniejszona objto baganika
- zakaz parkowania w wikszoci podziemnych parkingw
itp.

Piknie opisane.
Zgadzam si.

Co do zakazw parkowania w parkingach podziemnych, wynika to z tego e gaz butlowy LPG jest ciszy od powietrza i opada w d, przez to w razie nieszczelnoci jest nie do wywietrzenia - samoistnie. Z kolei czego si ostatnio dowiedziaem, zwyky gaz ziemny, taki jak w kuchence, to idzie do gry.

Odnoszc si do parkowania co chwil, to wszystko zaley jakie kto ma przebiegi, wol oszczdzania PLN vs czas :D Mi butla starcza na miesic jazdy po miecie nawet. Cae ycie na gazie jedz, wic przywykem do tego, e zajad gdzie i musz zatankowa. Ale jako ujmy mi to nie przynosi. Akurat przy moich zarobkach oszczdno przy dystrybutorze jest duo wiksza ni strata czasu. I moe to jest wanie klucz.