Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Problem z dogrzewaniem.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW 7 E65 730D 2006r
    Jarosław(Podkarpacie)/Hemsworth(Wielka Brytania)
    Cytat Zamieszczone przez zjawax Zobacz posta
    Ten termostat jest przykrecony do chlodnicy oleju ASB, tylko niewiem czy 730D tez taki ma. Ja w mojej 745i taki mam i on wlasnie tez ma duzy wplyw na temperature cieczy, oprocz glownego termostatu przy pompie wody.
    W takim razie będę próbował go znaleźć, jeśli u mnie tez występuje to kupię nowy i wymienię. Póki co dzięki wielkie za pomoc. Będę informował o postępach. Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW 7 E65 730D 2006r
    Dzisiaj dostałem się do termostatu ASB, niestety kolego zjawax jest inny od tego który mi wysłałeś. Rozebrałem i wyczyściłem termostac co zamontowany jest u mnie i auto zaczęło sie nagrzewać więc całe zamieszanie było ewidentnie przez to. Jak widać patent z zaciskaniem węża nie zawsze zdaje egzamin. Niestety połamane były plastikowe trzpienie trzymające sprężyny i obawiam się ze efekt będzie chwilowy. Z tego co się orientowałem takiego termostatu raczej nie dostanę więc w grę wchodzi albo wymiana chłodbiczki ASB albo założenie termostatu na wężu jak to zrobił kolega lukassolski. Kolego lukassolski czy mógłbyś napisać jaki termostat masz zamontowany u siebie na wężu i w jaki sposób go zamontowałeś?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d
    Ja mam behr th580 ale moze byc także
    TOPRAN 112 949
    FEBI BILSTEIN 38713

Na termostacie jest strzałka i trzeba założyć skierowany do góry. Ja rozciąłem ten waż przy samym wymienniku (zostawiłem tylko miejsce na opaskę ) obcięłam kawałem zeby długość sie zgadzała. Trzeba sie troche pomęczyć ale da sie go wcisnąć, dwie opaski zaciskowe i tyle. Całkowity koszt 70zl.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW 7 E65 730D 2006r
    Cytat Zamieszczone przez lukassolski Zobacz posta
    Ja mam behr th580 ale moze byc także
    TOPRAN 112 949
    FEBI BILSTEIN 38713

Na termostacie jest strzałka i trzeba założyć skierowany do góry. Ja rozciąłem ten waż przy samym wymienniku (zostawiłem tylko miejsce na opaskę ) obcięłam kawałem zeby długość sie zgadzała. Trzeba sie troche pomęczyć ale da sie go wcisnąć, dwie opaski zaciskowe i tyle. Całkowity koszt 70zl.
    Dzięki wielkie za pomoc

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730 E65

Problem z dogrzewaniem.

Cytat Zamieszczone przez czatek01 Zobacz posta
    Dzięki wielkie za pomoc

@czatek01 założyłeś już u siebie?? Też mam podobny problem nagrzewa się do 69-73, ewentualnie jeśli nie to napisz skąd będziesz zamawiać
    I jeszcze jedno trzeba spuszczać cały płyn??
    Ostatnio edytowane przez Thomas ; 21-02-2018 o 16:03

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d
    Cytat Zamieszczone przez Thomas Zobacz posta
    @czatek01 założyłeś już u siebie?? Też mam podobny problem nagrzewa się do 69-73, ewentualnie jeśli nie to napisz skąd będziesz zamawiać
    I jeszcze jedno trzeba spuszczać cały płyn??
    NIe trzeba spuszczac plynu u mnie stracilem moze 1 litr podczas tej operacji. Zamawiasz na ebay albo allegro duzo tego jest.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW 7 E65 730D 2006r
    Jeszcze nie założyłem, ale mam już kupiony i czeka do weekendu. Zamawiałem z allegro i koszt to niecałe 70 zł z wysyłką. Modele termostatów masz podane wyżej przez kolegę @lukassolski. Ja zamówiłem Behr, z opisu wynika ze jest to termostat od skrzyni DSG z Audi.

@lukassolski wyjąłeś wnętrzności oryginalnego termostatu ASB czy tylko wstawiłeś ten dodatkowy?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d
    Dokladnie jest to termostat do audi z ta sama skrzynia nawet z tego co sie orietuje. Ja u siebie zostawilem wnetrznosci oryginalnego bo i tak jest zablokowany w pozycji otwartej jakby jakims cudem zaczal dzialac to i tak nic nie szkodzi bo obydwa maja taka sama temperature otwarcia wiec takie jakby podwojne zabezpieczenie. Kiedys moze jak bede mial dostep do podnosnika to je wywale.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730 E65
    Super dzięki za szybkie odpowiedzi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW 7 E65 730D 2006r
    Cytat Zamieszczone przez lukassolski Zobacz posta
    Dokladnie jest to termostat do audi z ta sama skrzynia nawet z tego co sie orietuje. Ja u siebie zostawilem wnetrznosci oryginalnego bo i tak jest zablokowany w pozycji otwartej jakby jakims cudem zaczal dzialac to i tak nic nie szkodzi bo obydwa maja taka sama temperature otwarcia wiec takie jakby podwojne zabezpieczenie. Kiedys moze jak bede mial dostep do podnosnika to je wywale.
    U mnie o dziwo po ostatnim czyszczeniu jakoś jeszcze działa ale nie jest w 100% dobrze bo temperatura za spore wahania. Czasami grzeje ładnie do 89 a czasami ledwo 80 złapie. Na szczęście jest lepiej niż było. Ja u siebie też raczej środek zostawię bo większego sensu nie widzę żeby się bawić w wyciaganie tego. Po złożeniu wszystko dam znać jakie efekty. Dzięki za pomoc :)