Gdzie znajdę filtr paliwa w moim aucie?
Dostałem filtr paliwa Mann WK515, ale nie mogę go nigdzie zlokalizować. Patrzyłem pod podwoziem od strony kierowcy pod osłoną, tam idą przewody paliwowe, ale nie namierzyłem filtra...
Gdzie znajdę filtr paliwa w moim aucie?
Dostałem filtr paliwa Mann WK515, ale nie mogę go nigdzie zlokalizować. Patrzyłem pod podwoziem od strony kierowcy pod osłoną, tam idą przewody paliwowe, ale nie namierzyłem filtra...
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."
To znam, nie ma normalnego filtra pod podwoziem, który się wymienia? Ten, który dał mi mój sklep rozumiem, że nie pasuje, bo go fizycznie nie ma? MANN WK515?
Wychodzi na to,że nie masz innego filtra.U mnie też niby tak samo.Po jakim przebiegu wymieniasz filtr ? Ja zrobiłem coś 30tyś od wymiany.Zastanawiam się czy to już czas na wymiane ???
było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si
Wydaje się mi, że to będzie to:
https://www.newtis.info/tisv2/a/en/f...upply/1MLtNlq4
i numer części w/g katalogu: 16 13 7 185 152
To jest ten niby filtr węglowy? Co ile BMW przewiduje wymianę tego?
OK, rzeczywiście tamten znam. BMW nie przewiduje wymiany z tego co czytam...dziwne...
Ale przewiduje zewnętrzny filtr w starym stylu poprzez dodatkowy wpis w VIN:
S1AKA Outside fuel filter
Być może chodzi o lokacje, gdzie paliwo jest słabej jakości.