Następujące błędy uniemożliwiły ukończenie operacji
cursor wykorzystali swój limit wiadomości, i nie mogą przyjąć żadnej nowej dopóki nie zwolnią trochę przestrzeni.
>>>szkoda<<<
Następujące błędy uniemożliwiły ukończenie operacji
cursor wykorzystali swój limit wiadomości, i nie mogą przyjąć żadnej nowej dopóki nie zwolnią trochę przestrzeni.
>>>szkoda<<<
Pozdrawiam Chris
Szkoda. Może zajrzy tu . Może chłopaki coś wymyślą. Spróbuj jutro jeszcze raz ten trik. Może akurat. Posprawdzaj wszystkie wtyczki czy mają dobry kontakt.
Ok. Rano jeszcze raz sprobuje. Jezeli nie pomoze to wgrywam software update do DME.
Pozdrawiam Chris
Czesc, niestety ale wszystko jest tak jak bylo, szarpie i sie dusi. Jedyna zmiana jaka zauwazylem, to po przeprowadzeniu tego triku z pedalem gazu i tuz po odpaleniu bardzo czysto i duzo szybciej wkreca sie na obroty na postoju, duzo agresywniej reaguje na gaz, ale jesli chodzi o sama jazde to jest lipa, max 20 km/h i duszenie.
Pozdrawiam Chris
Czy przepustnice w tym N62B44 sie adaptuje czy nie ?
Pozdrawiam Chris
Trzeba w takim razie na mądre głowy zaczekać.
Przykro mi to stwierdzić po raz setny ,ale jak ja nienawidzę tego N62
Edit Cursor gdzieś opisywał adaptację tego gownianego N62
Spróbuj wyciągnąć jeszcze bezpiecznik z sterownika LPG i pojezdzij na samej Pb
Ostatnio edytowane przez miro ; 09-02-2018 o 12:14
U mnie raz na jakiś czas kasowałem mapy LPG bo nakładały się na PB. Ale u mnie objawiało sìę to nierówną pracą przez 20sec po odpalwniu. Kadowałem też adaptacje silnika- wszystkie.
Przepustnicy się nie przypisuje.
Sprawdz czy np odczyty z pedału gazu i przepustnicy są takie jak być powinny. Tzn otwarta 100% itp.
Ostatnio miałem e90 co przy zamknietej pokazywała 100%.
Obroty w E65 czasem rosną aby podładować aku.
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Parametry pedalu gazu i przepustnicy rosna i opadaja wzgledem nacisniecia pedalu. Podczas KickDown mam przepustnice otwarta 90% a VVT 9,5mm. Z rana po odpaleniu mam przepustnice okolo 5% otwarta a VVT 0,4mm. Podczas jazdy otwiera sie najpierw przepustnica a pozniej dopiero troszke reguluje VVT. Wydaje mi sie, ze powinno byc odwrotnie, czyli przepustnica prawie caly czas np. 80% a VVT wzgledem obciazenia, ale kopa i tak ma dosc sporego, nic zlego powiedziec nie moge.
Jutro prawdopodobnie kolega bedzie robil Update DME, ale i tak go nie odpale, bo pekl mi krociec od weza cieczy chlodniczej i dopiero co zamowilem ten kompletny waz.
Jak to mozliwe, ze jakies tam mapy LPG nakladaja sie na mapy PB ?? Czyli zmieniaja one wytyczne parametry silnika, czy te aktualne ?
Pozdrawiam Chris
Niestety nie odpowiem Ci jak to możliwe ale kiedyś miałem problem z tą nierówną pracą i jeden z kolegów z forum zaproponował mi ten myk.
Odrazu poskutkowało.
Może to bzdura ale czy z systemu DSC nie masz żadnych błędów? Spróbuj wyłączyć DSC. Przepustnica też właśnie dławi gdy auto wpada w poślizg.
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Bo LPG to samo zło ale.......taki żarcik
![]()
Ostatnio edytowane przez miro ; 09-02-2018 o 23:40