Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 43

W±tek: Badania techniczne pojazdu 2018

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar bobibmw5
    Do³±czy³
    Jul 2016
    BMW
    e65 3.0d i e65 3.0d fl , F01 4.0d
    Sk±d
    Bydgoszcz

Post Badania techniczne pojazdu 2018

Mia³em przyjemno¶æ wczoraj byæ na przegl±dzie po nowemu z roboczym autem kangurem.
    Oczywi¶cie wynik negatywny:-jaja

Podje¿dzam , diagnosta najpierw zabiera dowód , za chwilê op³ata. Potem bierze auto - wje¿dza , paczy paczy , wo³a. Idziemy do kompa , wypisuje i mówi " wynik negatywny " a co siê dzieje pytam , "wyciek oleju , zagro¿enie ekologiczne , auto do naprawy". Wyciek , dopiero robi³em rozrzad by³o ³adnie sucho. i te¿ z nim poszed³em pod auto , no jest mokra miska-fakt , ale ¿eby wyciek , to¿ auto ju¿ z 15min stoi na kaflach i jako¶ nie kapie nic-mówiê. A Diagnosta na to , " bo jest zimno to nie kapie" . Dobre-przecie¿ auto jest nagrzane-40km w³a¶nie zrobi³em. To nic , wynik bêdzie negatywny i kropka.

Teraz dalej:
    14dni na naprawê i proszê wróciæ spowrotem do nas.Jak bêdzie zrobione zweryfikujemy (40pln) i dopiero podbijemy. OK
    Je¶li Pan nie wróci do 14dni do nas to koszt przegl±du znowu 99+40pln za weryfikacjê usterki zdiagnozowanej.OK
    Je¶li Pan zrobi weryfikacjê na innej stacji to te¿ 99+40pln za weryfikacjê usterki zdiagnozowanej.OK
    Je¶li Pan nie zrobi weryfikacji z przegladem do 30dni to ju¿ tylko na centraln± diagnostykê powiatow± do Gniezno po przegl±d.- 268pln.

Nie wiem czy to poprawi stan aut na naszych drogach, mo¿e trochê , chyba wiêcej starych aut bêdzie je¿dziæ bez przegl±dów . Takie sobie te zmiany.
    Ostatnio edytowane przez bobibmw5 ; 17-01-2018 o 08:43

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar krzysiek89
    Do³±czy³
    Aug 2017
    BMW
    F01 740XD
    Sk±d
    EPJ
    Ja jade dzisiaj ciekawê co wyjdzie u mnie

Vip Vip Awatar ttrol
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Sk±d
    Zgorza³a/Warszawa
    wiem, ¿e to trochê denerwuj±ce, ale powiem Wam szczerze, ¿e takie w³a¶nie przegl±dy by³y lata temu jak mieszka³em w USA i nie by³o zmi³uj. Nie zda³em przez nieszczeln± uszczelkê korka wlewu paliwa.

po¿yjemy, zobaczymy jak to wyjdzie
    pozdrawiam Bartek

Do³±czy³
    Aug 2017
    BMW
    F01 740XD
    Sk±d
    EPJ
    Tak ale je¿eli to wyeliminuje skutecznie strupy które je¿d¿± po drodze to jak najbardziej jestem na tak, ale ¿eby nie by³o tylko tak ze bêd± robiæ na z³o¶æ , jeste¶ pewny ze wycieku nie ma a mo¿liwe ze ¶cieka pozosta³o¶æ po naprawie ? wychodzi na to ze bêdzie trzeba myæ silnik po takim zabiegu :) Ja w³a¶nie mam lekko mokry od spodu ale to by³o spowodowane przez dziurawy przewód od powrotu oliwy z turba do silnika po za tym zero wycieków dlatego jestem sam ciekaw jak to przejdzie w oku diagnosty dam znac.

Do³±czy³
    Aug 2017
    BMW
    F01 740XD
    Sk±d
    EPJ
    Dodaj±c wydaje mi sie ze na ma³ych wioskach / miejscowosciach taki przeglad + butelka wódki (przys³owiowo) za³atwi sprawe wycieku znam takie stacje u siebie w okolicy

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar miro
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    MEIN VATERLAND IST OBERSCHLESIEN

Ja jestem jak najbardziej za szczegó³owym badaniem technicznym. Trzeba wyeliminowaæ te strucle które stwarzaj± zagro¿enie i niszcz± ¶rodowisko. Czasami siê w³os na g³owie je¿y jak widzê czym ludzie je¿d¿±.
    Ja wiem ,¿e nie wszystkich staæ na dobre auta i ich utrzymanie ale sorry.....albo niech kupi auto klasê ni¿sze i bêdzie go staæ na serwisowanie i naprawy albo nie ma autka wcale i jezdzi komunikacj± miejsk±.
    Diagno¶ci coraz bardziej bêd± siê bali straciæ swoje posady bo to niez³a fucha jest i w tym tylko nadzieja ,¿e bêd± przeprowadzaæ badania restrykcyjnie.
    Bêdzie jak za PRLu. Pojedzie siê autem ponaprawianym na przegl±d a nie tak jak teraz do znajomego z 0,7l albo 5 dych wiêcej.

Do³±czy³
    Aug 2017
    BMW
    F01 740XD
    Sk±d
    EPJ
    Moje zdanie jest ¿e do konca sie tego nie weliminuje zawsze znajdzie sie czarna owca co po znajomo¶ci podbije przegl±d w z³omie rozlatuj±cym sie od rdzy. chyba ze z czasem sie co¶ zmieni Oby sie tak sta³o

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Tommo
    Do³±czy³
    Aug 2013
    BMW
    TTRS 438 KM i 617 Nm Lex RX450h
    Sk±d
    Nowe Miasto nad Pilic±
    Cytat Zamieszczone przez bobibmw5 Zobacz posta
    Mia³em przyjemno¶æ wczoraj byæ na przegl±dzie po nowemu z roboczym autem kangurem.
    Oczywi¶cie wynik negatywny:-jaja

Podje¿dzam , diagnosta najpierw zabiera dowód , za chwilê op³ata. Potem bierze auto - wje¿dza , paczy paczy , wo³a. Idziemy do kompa , wypisuje i mówi " wynik negatywny " a co siê dzieje pytam , "wyciek oleju , zagro¿enie ekologiczne , auto do naprawy". Wyciek , dopiero robi³em rozrzad by³o ³adnie sucho. i te¿ z nim poszed³em pod auto , no jest mokra miska-fakt , ale ¿eby wyciek , to¿ auto ju¿ z 15min stoi na kaflach i jako¶ nie kapie nic-mówiê. A Diagnosta na to , " bo jest zimno to nie kapie" . Dobre-przecie¿ auto jest nagrzane-40km w³a¶nie zrobi³em. To nic , wynik bêdzie negatywny i kropka.

Teraz dalej:
    14dni na naprawê i proszê wróciæ spowrotem do nas.Jak bêdzie zrobione zweryfikujemy (40pln) i dopiero podbijemy. OK
    Je¶li Pan nie wróci do 14dni do nas to koszt przegl±du znowu 99+40pln za weryfikacjê usterki zdiagnozowanej.OK
    Je¶li Pan zrobi weryfikacjê na innej stacji to te¿ 99+40pln za weryfikacjê usterki zdiagnozowanej.OK
    Je¶li Pan nie zrobi weryfikacji z przegladem do 30dni to ju¿ tylko na centraln± diagnostykê powiatow± do Gniezno po przegl±d.- 268pln.

Nie wiem czy to poprawi stan aut na naszych drogach, mo¿e trochê , chyba wiêcej starych aut bêdzie je¿dziæ bez przegl±dów . Takie sobie te zmiany.
    Poprawka kosztuje 20 z³.
    Centralna diagnostyka? Jaka¶ bzdura...

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar rexman
    Do³±czy³
    Jul 2015
    BMW
    e31
    Sk±d
    Irlandia

Cytat Zamieszczone przez bobibmw5 Zobacz posta
    ... chyba wiêcej starych aut bêdzie je¿dziæ bez przegl±dów . Takie sobie te zmiany.
    Jazda bez przegl±du to proszenie siê o problemy. Na pewno ubezpieczyciel to wykorzysta w razie nieszczê¶liwego zdarzenia.
    Zostañ dawc± szpiku kostnego... dkms.pl

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    e243164gt
    Sk±d
    in±d
    Blog
    14

Cytat Zamieszczone przez Tommo Zobacz posta
    Poprawka kosztuje 20 z³.
    Centralna diagnostyka? Jaka¶ bzdura...
    Poprawka kosztuje od 13 do 36PLN, w zale¿no¶ci od krytyczno¶ci usterki.
    Co do centralnej diagnostyki to nie jest to wcale bzdura.
    Chc±c przekonaæ siê o tym w brutalny sposób, pojed¼ na przegl±d po wiêcej ni¿ 30dniach od jego terminu.
    Diagnosta ode¶le Ciê na jedn± z pañstwowych SKP Transportowego Dozoru Technicznego.
    Jak dobrze pamiêtam, docelowo ma ich byæ ca. 20 na ca³y kraj, a teraz jest chyba jedna na województwo i jeszcze s± to prywatne stacje wyznaczone przez starostwa czy innego cz³onka.
    ¯eby by³o ciekawiej, na tak± "pañstwow±" SKP trzeba dostarczyæ jako¶ auto, bo teoretycznie, bez przegl±du, nie mo¿na jechaæ.
    Czyli auto na lawetê i przegl±d mo¿e spokojnie odci±¿yæ kieszeñ o 500-600pln.

Ja ostatnio robi±c przegl±d w DE dosta³em bana za z³e ustawienie ¶wiate³ mijania (diagnosta tego nie skorygowa³ na miejscu) oraz za brak gazu w zbiorniku, podczas kiedy by³o go ponad pó³ zbiornika.
    Dla odniesienia do sytuacji przedstawionej przez autora.
    Diagnosta wypisa³ równie¿, ¿e mam zapocon± miskê skrzyni i ¿e trzeba siê tym zaj±æ w przysz³o¶ci ze wzglêdów ochrony ¶rodowiska.
    Ale napisa³ równie¿, ¿e nie jest to przeszkod± w przej¶ciu przegl±du.
    Ostatnio edytowane przez yaz ; 17-01-2018 o 13:37

Podobne w±tki

1. Wysy³ka kalendarzy 2018
    Przez tuczi77 w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 12-01-2018, 17:38
  2. [zawieszenie] Badania techniczne a EDC - jak wplywa na wyniki?
    Przez Michal750 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 12-05-2013, 17:37

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •