Grzechotanie w silniku m54b30, pompa oleju? Link do filmu

Wątek: Grzechotanie w silniku m54b30, pompa oleju? Link do filmu

1. Awatar miro

miro powiedział/a:
    Przychodzi mi jeszcze do głowy pompa oleju. Miska do zrzucenia obowiązkowo. Może wtedy się nawet okazać że leżą w niej ślizgi łańcucha w kawałkach. Jak miska będzie zrzucona to luzy na panewkach itd

2. fraczek86 powiedział/a:
    Dokładnie o tym samym myślę Miro, wiem ze bolączką tych pomp jest odkrecajaca sie nakrętka na kole, być może to jest to. Troszkę roboty będzie ze zrzuceniem miski ale chyba od tego zaczne, tym bardziej że dźwięk dochodzi właśnie z tych okolic

3. fraczek86 powiedział/a:
    U mnie chyba to nie bedzie koło pasowe HTN bo ten dźwięk dochodzi ewidentnie z tyłu silnika, nasluc***ac go z przodu nie słyszę żadnych niepokojących dźwięków

4. fraczek86 powiedział/a:
    Panowie, kolejna sugestia. U mnie czasem występuje tez podobne piszczenie jakie słychać na tym filmie. Moze to pomoże cos ustalić. Link https://m.youtube.com/watch?v=ozdNij54f-8

5. Awatar miro

miro powiedział/a:

Cytat Zamieszczone przez fraczek86 Zobacz posta
    Panowie, kolejna sugestia. U mnie czasem występuje tez podobne piszczenie jakie słychać na tym filmie. Moze to pomoże cos ustalić. Link https://m.youtube.com/watch?v=ozdNij54f-8
    Dziwię Ci się bo tu nie ma co gdybać tylko miska w dół i wszystko będzie jasne.
    Silnik kupisz za 2-3 tys
    Jeżeli to faktycznie panewka to ktoś kiedyś nieźle się temu przysłużył

6. fraczek86 powiedział/a:
    Właśnie panewek nie słychać, jest tylko to piszczenie. Na przyszły tydzień mam umowionego mechanika, bedzie zdejmować miskę i okaże się czy to dobry trop. Co do mojego gdybania Miro to zawsze sie wolę zapytać wcześniej na forum niż pozniej wymienić pół silnika a przyczyny i tak nie znaleźć, wiadomo jak jest teraz z mechanikami, połowa z nich to odkręcaczo-wymieniacze a nie mechanicy...

7. Awatar miro

miro powiedział/a:
    AAaaaaaaa i tu się zgadzam. Trzeba mieć zaufanego ,dobrego fachowca. Ja takiego mam i jestem spokojny jak przyjdzie co do czego. Jest to mój przyjaciel więc lepiej trafić nie mogłem.
    Jestem bardzo ciekaw co to może u Ciebie być . M54 jak się o olej dba to raczej w miarę pancerne jednostki.
    Jaki masz przebieg ????

8. fraczek86 powiedział/a:
    No właśnie ja też przez kilka lat miałem jednego mechanika, nie narzekalem dopoki mnie nie przewiozl na częściach za 2k zł... kolejny naprawił mi jedną rzecz psujac czery kolejne. Także nadal jestem na etapie poszukiwania jakiegoś ogarnietego mechanika. Olej u mnie jest regularnie zmieniany, jak ją kupowałem to celowo chcialem m54 bo wiedziałem że to są dobre silniki mimo problemów z odma i spalaniem oleju. Przebieg w tej chwili mam 242000 z czego sam zrobiłem juz 57000 km, i jest on w 100% autentyczny. Ja samochodu nie katuje, nie wiem jak wyglądało to u poprzedniego właściciela ale tez nie wyglądał na kogos kto jeździł by non stop na pełnym bucie

9. Awatar miro

miro powiedział/a:
    No to ciekawe co to będzie...

Edit
    Co tam słychać ? Czy coś już wynikło Ci w kwestii tego stukania ?
    Ostatnio edytowane przez miro ; 18-02-2018 o 21:33