Z doświadczenia do tego silnika polecił bym Tobie PRINS VSI I (pierwszej generacji) z żółtymi wtryskami Keihin Lub niebieskimi Hana.
Z doświadczenia do tego silnika polecił bym Tobie PRINS VSI I (pierwszej generacji) z żółtymi wtryskami Keihin Lub niebieskimi Hana.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
A ja też nie mam nic do gazu, tylko żeby gaz w takim 745i/750i się opłacił (a przynajmniej mi tak wyszło), to przez pierwsze lata eksploatacji trzeba robić minimum 25k km. Ja tyle nie robiłem (60k km w 3.5 roku), do tego część kosztów pokrywała firma (wyjazdy służbowe). Też miałem NIVO, więc dla mnie butla w kole to druciarstwo, bo pompę trzeba gdzieś wyrzucić.
A tak btw. ciekawe co dalej? W F01 nie ma koła i nie ma gdzie butli wsadzić. Ludziska będą wykładać gruby hajs za instalację do bezpośredniego wtrysku z klasyczną butlą? To mi się mega nie dodaje :)
Niema dedykowanych instalcji LPG do F01 ani do żadnych nowszych BMW z bezpośrednim wtryskiem benzyny.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
@Sebek - miałem Prins na Keihinach w E38 i byłem na prawdę zadowolony z tej instalacji ale jest problem ze mój gazownik nie ma sprzętu do Prinsa bo jest tego mało i nie kalkuluje sie zeby kupowal specjalnie dla mnie, a do innego gazownika nawet nie mysle isc bo nie mam zaufania, dlatego wybrałem Staga. Ogarnia tez dobrze valvetronic instalacja LPG Tech.
@damend1 - właśnie w tym jest problem ze ja autem 25kkm potrafię w dwa miesiące zrobić, tym bardziej ze ogłosiłem E66 do ślubu zeby zarabiało na siebie
Ja miałem na Stagu + Prinsa reduktor i wtryski Hana.I bardzo dobrze to śmigało.100tyś zrobiłem e65 na LPG i było ok.
było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si
Zamontowalem pompe nivo, wcale nie jest tak źle jak każdy straszył
![]()
A nie osłaniasz jej tą oryginalną obudową?
Jednak nie bo za dużo miejsca zajmuje, jak znajde natchnienie to zrobię jej nowe wygłuszenie i tapicerke zeby sie tak nie rzucała w oczy
Ja mam KME z reduktorem Gold. Wtryski Hana. Dziala idealnie od 3 lat. Pomiedzy benzyna a LPG nie odczuwam różnicy.
Butla za siedzeniami. Jestem zadowolony z tego rozwiazania bo bagaze wchodza idalnie a jak bym ta 19 cali woził w bagażniku to bym już chyba nic tam nie zmieścił.
Minus to mała butla z małym zasięgiem
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka