Z do¶wiadczenia do tego silnika poleci³ bym Tobie PRINS VSI I (pierwszej generacji) z ¿ó³tymi wtryskami Keihin Lub niebieskimi Hana.
Z do¶wiadczenia do tego silnika poleci³ bym Tobie PRINS VSI I (pierwszej generacji) z ¿ó³tymi wtryskami Keihin Lub niebieskimi Hana.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odno¶nie funkcjonowania forum, wspó³pracy ...
Proszê o kontakt ze mn± .!
A ja te¿ nie mam nic do gazu, tylko ¿eby gaz w takim 745i/750i siê op³aci³ (a przynajmniej mi tak wysz³o), to przez pierwsze lata eksploatacji trzeba robiæ minimum 25k km. Ja tyle nie robi³em (60k km w 3.5 roku), do tego czê¶æ kosztów pokrywa³a firma (wyjazdy s³u¿bowe). Te¿ mia³em NIVO, wiêc dla mnie butla w kole to druciarstwo, bo pompê trzeba gdzie¶ wyrzuciæ.
A tak btw. ciekawe co dalej? W F01 nie ma ko³a i nie ma gdzie butli wsadziæ. Ludziska bêd± wyk³adaæ gruby hajs za instalacjê do bezpo¶redniego wtrysku z klasyczn± butl±? To mi siê mega nie dodaje :)
Niema dedykowanych instalcji LPG do F01 ani do ¿adnych nowszych BMW z bezpo¶rednim wtryskiem benzyny.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odno¶nie funkcjonowania forum, wspó³pracy ...
Proszê o kontakt ze mn± .!
@Sebek - mia³em Prins na Keihinach w E38 i by³em na prawdê zadowolony z tej instalacji ale jest problem ze mój gazownik nie ma sprzêtu do Prinsa bo jest tego ma³o i nie kalkuluje sie zeby kupowal specjalnie dla mnie, a do innego gazownika nawet nie mysle isc bo nie mam zaufania, dlatego wybra³em Staga. Ogarnia tez dobrze valvetronic instalacja LPG Tech.
@damend1 - w³a¶nie w tym jest problem ze ja autem 25kkm potrafiê w dwa miesi±ce zrobiæ, tym bardziej ze og³osi³em E66 do ¶lubu zeby zarabia³o na siebie
Ja mia³em na Stagu + Prinsa reduktor i wtryski Hana.I bardzo dobrze to ¶miga³o.100ty¶ zrobi³em e65 na LPG i by³o ok.
by³o E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si
Zamontowalem pompe nivo, wcale nie jest tak ¼le jak ka¿dy straszy³
![]()
A nie os³aniasz jej t± oryginaln± obudow±?
Jednak nie bo za du¿o miejsca zajmuje, jak znajde natchnienie to zrobiê jej nowe wyg³uszenie i tapicerke zeby sie tak nie rzuca³a w oczy
Ja mam KME z reduktorem Gold. Wtryski Hana. Dziala idealnie od 3 lat. Pomiedzy benzyna a LPG nie odczuwam ró¿nicy.
Butla za siedzeniami. Jestem zadowolony z tego rozwiazania bo bagaze wchodza idalnie a jak bym ta 19 cali wozi³ w baga¿niku to bym ju¿ chyba nic tam nie zmie¶ci³.
Minus to ma³a butla z ma³ym zasiêgiem
Wys³ane z mojego SM-J510FN przy u¿yciu Tapatalka