Witam,
Tak jak w temacie, potrzebuje inspiracji, na pewno czê¶æ u¿ytkowników to przerabia³a.
My¶la³em ¿eby z ca³± obudow± przymocowaæ do wzmocnienia poprzecznego, czyli "sufitu" baga¿nika, mo¿e kto¶ ma lepszy pomys³.
Witam,
Tak jak w temacie, potrzebuje inspiracji, na pewno czê¶æ u¿ytkowników to przerabia³a.
My¶la³em ¿eby z ca³± obudow± przymocowaæ do wzmocnienia poprzecznego, czyli "sufitu" baga¿nika, mo¿e kto¶ ma lepszy pomys³.
A co? Na Pb nie chce je¼dziæ ?![]()
Raz co¶ takiego widzia³em i pompa by³a po chamsku w rogu baga¿nika. Niestety ale najlepsze miejsce dla niej jest tam gdzie jest. Jak j± dasz tak jak chcesz, to j± prêdzej czy pó¼niej jakim¶ baga¿em urwiesz. Kiedy¶ siê zastanawia³em czy da³oby radê znale¼æ jak±¶ wyprofilowan± butlê, o ile takie butle s± dopuszczalne. Mo¿esz te¿ zdecydowaæ siê na jak±¶ mniejsz± butlê, któr± dasz nad pompê i potem unie¶æ pod³ogê o tyle ile trzeba.
A tak na koniec bez urazy: kupi³e¶ auto z Japonii zapewne za wiêkszy chajs ni¿ cena rynkowa i chcesz wsadziæ do niego gaz? Niezrozumia³e dla mnie posuniêcie...
Widzia³em raz pompê schowana bez obudowy w lewym lub prawym schowku baga¿nika.
Jaka instalacje masz zamiar tam wsadziæ ?
Z tego co aktualnie patrza³em w kolo idealnie mie¶ci siê 98 litrów firmy BORMECH:
https://jacus.pl/zbiornik-toroidalny-bormech-720300-98l-p-1024.html
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odno¶nie funkcjonowania forum, wspó³pracy ...
Proszê o kontakt ze mn± .!
Witam. Z tego co wiem to gazownicy upychaj± j± w rogu baga¿nika.
Problemem jest g³o¶na praca gdy nie jest na oryginalnym miejscu ( owiniêcie matami z filcu ponoæ nic nie daje ) . Wiem to od gazowników , bo chcia³em mieæ butlê w kole ale da³em sobie spokój z takim rozwi±zaniem ( nie wspomnê ¿e akumulatora nie wyjmiesz :(:( ) Pozdrawiam
Nowy aku AGM wytrzyma 10 lat.
Wyci±gniecie butli zamontowanej na miêkkich wê¿ach FARO to max. 30 min.
Kompresor w³±cza siê raczej sporadycznie.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odno¶nie funkcjonowania forum, wspó³pracy ...
Proszê o kontakt ze mn± .!
Kolega wsadzi³ Nivo do lewego schowka
Jak pompuje dr¿y buda ale my¶lê ¿e trochê chêci i mo¿na to jako¶ rozwi±zaæ
Gazownikom siê nie chce
@miro i @damned1 - dok³adnie, chce wsadziæ gaz, jestem z nowego pokolenia i nie mam nic do gazu, wrêcz przeciwnie, po to zosta³ stworzony ¿eby oszczêdzaæ i jest jedn± z nowinek technologicznych dziêki której by³em w stanie od³o¿yæ na auto i na 24 urodziny zrobic sobie prezent, bez jakiegokolwiek wsparcia finansowego z czyjej¶ strony.
@sebek - STAG Q MAX, 2 x reduktor AC R01, listwy 2x AC W03, dok³adnie t± butle chce zamontowaæ, 720x300, jest te¿ butla Irene która o tych samych wymiarach ma 108l ale nie ma polskiej legalizacji.
jutro bêdê robi³ testy z pomp± na "wierzchu" baga¿nika czy bardzo daje czadu, jak nie to chyba dam j± na sufit baga¿nika, bêdzie najmniej kolidowa³a z baga¿ami