Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46

Wątek: Nikon D60, Canon EOS450D, OlympusE520

Cytat Zamieszczone przez MiBhell

.... potrzebuej wzglednie lekki aparat ;) a ten nikon przynajmniej na zdjeciach wyglada profi do tego potrzebuje aparat szybkostrzelny i szybko przygotowany a w lustrzance to raz koszta a dwa zabawy z obiektywami i noszenie calej torby sprzetu np w gory to srednio mi sie widzi :/ .....
    Nie spotkałem się z kompaktem, który by szybko był gotowy do pracy. A jeśli chodzi o aparaty, miałem podobne preferencje. Nikon z obiektywem waży około kilograma. Mam tani obiektyw Tamron 18-200 co się przekłada na 27-300 (współczynnik 1,5 przy wyznaczaniu ogniskowej). Jak widzisz, jest odrobina szerokokątności i całkiem sensowne tele w jednej obudowie. Obiektyw nie jest może najwyższych lotów i wprawnym okiem dostrzeżesz mankamenty, ale są one i tak mało znaczące przy błędach compactów. Następna sprawa to czas życia baterii. Mój Nikon działa na jednym naładowaniu baaaardzo długo ;) . Mam kartę 8GB i na jednej bateryjce spokojnie można ją zapełnić. Nie wspomnę o możliwości manualnego wpływu na parametry ekspozycji. Szybkość działania, zdjęcia seryjne i inne bajery wg mnie każą poważnie patrzeć w stronę lustrzanek. Nie mniej jednak kupię sobie compacta na specjalne okoliczności (imprezy - do tego w zupełności wystarczy, a najważniejszy jest gabaryt)...

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    Tutaj mozna porownac wiekszosc aparatow w poszczegolnych zakresach ISO itd.

http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

A tutaj roznice pomiedzy D60 i D80

http://www.dpreview.com/reviews/comp...n_d80&show=all

Jezeli mozesz sobie pozwolic na D80 to wez wlasnie D80 z obiektywem 18/105.
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Dzisiaj mogę powiedzieć , że Canon 50D to rewelacyjna lustrzanka :D
    Pić trzeba ! Jeść można !

Maciej Vip Awatar sennapowieka
    BMW
    ORIENT
    Czyli mam rozumiec ze zakupione :)

Ja mam nikonika d80 i nie bede sie rozpisywal co to on nie ma i jaki obiektyw jest dobry badz nie ( W De nie mam pl znakow sorry) kazdy moze sobie sam sprawdzic

Przed zakupem porownywalem kilka cyfrowek i wiem ze to jest aparat z ktorym sie nie rozstane!
    Jest idealny, a na dodatek jest zajebistym nauczycielem fotografii

pozdrawiam
    Pewność na każdym kilometrze ...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    nie ma
    Cytat Zamieszczone przez olejus
    Dzisiaj mogę powiedzieć , że Canon 50D to rewelacyjna lustrzanka :D
    Hmmmmmm... A według mnie to pieniądze wyrzucone w błoto :) Bo jest to lustrzanka do zastosowań półprofesjonalnych i według mnie nie umiesz wycisnąć nawet połowy możliwości tej puszki :) No chyba, że jesteś profesjonalnym fotografem/baaaaaaaarrrrrrrrdzo zapalonym amatorem. Zdecydowanie wystarczyłoby coś pokroju 450D lub D80 i byłbyś równie zadowolony.

Ale kupiłeś i najważniejsze, że jesteś zadowolony ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740IL 2001r
    Przepraszam ze sie wtrace

-Kolego" Kubica PL" cytat z twojego postu "Hmmmmmm... A według mnie to pieniądze wyrzucone w błoto".
    A propo aparatu D80 kupionego przez kolege "sennapowieka"

Wielu z nas nie jest prezesem zadnej firmy, ani dyplomata , a mamy 7er czesto w longu, z bogatym wyposarzeniem. To znaczy ze wyrzucilismy kase w bloto??
    Nie wydaje mi sie
    To jest tak zwana radosc posiadania :D :D

Vip Vip
    BMW
    e32 735ia + dupowóz :D
    Blog
    21
    Cytat Zamieszczone przez darwaso

-Kolego" Kubica PL" cytat z twojego postu "Hmmmmmm... A według mnie to pieniądze wyrzucone w błoto".

Wielu z nas nie jest prezesem zadnej firmy, ani dyplomata , a mamy 7er czesto w longu, z bogatym wyposarzeniem. To znaczy ze wyrzucilismy kase w bloto??
    Nie wydaje mi sie

..."KubicaPl" zacytował "Olejusa" tak dla wyjasnienia ;) a z resztą masz całkowitą rację ;D

...ja użytkują olumpusa E-420 i na seryjnym obietywie kitowym przestaje mi wystarczac jakoś zdjec...żałuje ze niewziałem Nikosia..

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    nie ma
    Cytat Zamieszczone przez darwaso

Nie wydaje mi sie
    Totalnie złego porównania użyłeś według mnie. Jak tu porównywać luksusowy samochód do aparatu? ;) Nadal się trzymam swojej opinii, że Olejus wyrzucił z 2k zł w błoto (róznica ceny między D80 a 50D). D80 na ustawieniu na pokrętle "Auto" robi zapewne równie dobre zdjęcia co 50D ;) Ba! Mogę nawet zaryzykować stwierdzenie, że lepsze, bo 50D zostało skonstruwane głównie z myślą o formacie RAW a nie JPG i na ustawieniach manualnych.
    A 7 to wiadomo... ;D ;D ;D Im więcej bajerów tym lepiej. Nawet jeśli się z nich nie korzysta :D

KubicaPL, a czy sponsorowałeś Olejusowi ten aparat? Chciał wydać pieniądze, zadał pytanie, podjął decyzję.... Jego sprawa, czekamy teraz na mega fotorelacje zrobione nową zabawką.... ;D

Poza tym apetyt rośnie w miarę jedzenia. Olejus przynajmniej z jednym tematem ma na jakiś czas spokój.... Ma body, które swoimi parametrami wystarczy na dłuższy czas. Ja osobiście przekonałem się (Ameryki w tym miejscu na pewno nie odkrywam), że w przypadku lustrzanek większa część efektu końcowego to porządny obiektyw.... I tu dopiero jest pole do wydawania kasy....

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    nie ma
    Jasne, że nie sponsorowałem. To jest forum i każdy ma prawo wyrazić swoją subiektywną opinię ;) Chodzi mi po prostu o to, że powyżej pewnego pułapu cenowego, wszystko co droższe, wcale nie musi być lepsze dla amatora. Co innego jak ktoś jest foto-maniakiem albo fotografia to jego zawód i naprawdę zna wszystkie funkcje body i umie z nich odpowiednio korzystać.
    Najważniejsze to to, że jest zadowolony :)

A za te 2k to jaki obiektyw mógłby sobie kupić... :medit:

;) ;) ;)

Uprawnienia umieszczania postów