Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 46

Wątek: Nikon D60, Canon EOS450D, OlympusE520

Vip Vip Awatar MiBhell
    BMW
    ex. E32 735iA
    Widze Panowie ze sie znacie to z troche innym nie lustrzanym sprzetem pytanie.

Jak ocenicie nikona P90? ew. jakies alternatywy do niego?

Powiem Ci, że się zastanawiałem nad nim, albo ewentualnie nad Canonem S10X... Ale jak wziąłem je do ręki, to stwierdziłem, że mam dość zabawek. I kupiłem lustro. Ostatni sensowny compact Nikona to 8800 - porządna obudowa i niezłe parametry, choć bardzo powolny. Ja osobiście polecam lustrzankę.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    narazie brak
    Witam

Też interesuje mnie lustrzanka w cenie do max 2500zł, oprócz Canona 450D myślałem jeszcze o Canonie 1000D, model niższy ale czytając testy na portalu zajmującym się aparatami redaktor stwierdził, że nie opłaca się dokładać kilkuset zł do 450D. Dodam, że jestem laikiem i nie znam się zbytnio na tym wszystkim, kilka razy pobawiłem się Olympusem znajomego - chyba e410 i spodobało mi się. W sumie rozważam zakup takich modeli jak kolega Olejus + ten Canon 1000D... A jeśli chodzi o Nikona to czym różnią się te dwa D60? Obiektywem? jeśli tak to czy jest to znaczna różnica? Poniżej link:

http://www.euro.com.pl/search,_Nikon.bhtml?keyword=d60

W sumie cenowo ten Nikon całkiem niezły.

Pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez J
    Witam

Też interesuje mnie lustrzanka w cenie do max 2500zł, oprócz Canona 450D myślałem jeszcze o Canonie 1000D, model niższy ale czytając testy na portalu zajmującym się aparatami redaktor stwierdził, że nie opłaca się dokładać kilkuset zł do 450D. Dodam, że jestem laikiem i nie znam się zbytnio na tym wszystkim, kilka razy pobawiłem się Olympusem znajomego - chyba e410 i spodobało mi się. W sumie rozważam zakup takich modeli jak kolega Olejus + ten Canon 1000D... A jeśli chodzi o Nikona to czym różnią się te dwa D60? Obiektywem? jeśli tak to czy jest to znaczna różnica? Poniżej link:

http://www.euro.com.pl/search,_Nikon.bhtml?keyword=d60

W sumie cenowo ten Nikon całkiem niezły.

Pozdrawiam
    Różnica w obiektywach. Jeden ma obiektyw Nikona z redukcją wstrząsów a drugi bez tego "bajeru"

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    a ja znalazłem w dobrej cenie NIKONA D80 z obiektywem http://www.electro.pl/produkt-NIKON_...68330,231.html

Porównanie NIKON D60 vs D80 http://aparaty-cyfrowe.magazyn.pl/po...n/D80/nikond80
    Pić trzeba ! Jeść można !

Początkujący Użytkownik
    BMW
    narazie brak
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    Różnica w obiektywach. Jeden ma obiektyw Nikona z redukcją wstrząsów a drugi bez tego "bajeru"
    A ten bajer chyba przydatny jest?

A co myślicie o Canonie 1000D? Ceny kształtują się tak:

http://www.euro.com.pl/cyfrowe-lustr...5-200-mm.bhtml
    http://www.euro.com.pl/cyfrowe-lustr...18-55-mm.bhtml

I teraz pytanie co lepsze Nikon D60 nawet z tym lepszym obiektywem za 1990 czy Canon 1000D zestaw z jednym obiektywem za dokładnie tyle samo? Jeśli lepszy wg Was Canon to chyba lepiej dołożyć 200zł i mieć 2 obiektywy?

Dodam, że jestem bardzo bardzo początkującym amatorem, pewnie dla niektórych z Was taki sprzęt to zbyt mało ale myślę że na początek chyba wystarczy ;)

Zaawansowany Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez olejus
    a ja znalazłem w dobrej cenie NIKONA D80 z obiektywem http://www.electro.pl/produkt-NIKON_...68330,231.html

Porównanie NIKON D60 vs D80 http://aparaty-cyfrowe.magazyn.pl/po...n/D80/nikond80
    Mam ten aparacik , ale z obiektywem 18-135 , wcześniej posiadałem Canona 450 . Nikon bije Canona i Olympusa bezdyskusyjnie. Teraz zakupiłem (w UK taniej) Nikona D300 i będę sprzedawał D80 z obiektywem 18-135 , filtrami , torbą i drugim obiektywem 18-55.
    Nie baw się w Olympusy . Canon również odstaje jakością i elektroniką (również matrycą) od Nikona. Bawię się w fotografię od ładnych kilkunastu lat i przetestowałem sporo lustrzanek. NIKON numer jeden.

pozdrawiam

bosman

Vip Vip Awatar MiBhell
    BMW
    ex. E32 735iA
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    Powiem Ci, że się zastanawiałem nad nim, albo ewentualnie nad Canonem S10X... Ale jak wziąłem je do ręki, to stwierdziłem, że mam dość zabawek. I kupiłem lustro. Ostatni sensowny compact Nikona to 8800 - porządna obudowa i niezłe parametry, choć bardzo powolny. Ja osobiście polecam lustrzankę.
    Hmm no sprawa wyglad tak ze ja potrzebuej wzglednie lekki aparat ;) a ten nikon przynajmniej na zdjeciach wyglada profi do tego potrzebuje aparat szybkostrzelny i szybko przygotowany a w lustrzance to raz koszta a dwa zabawy z obiektywami i noszenie calej torby sprzetu np w gory to srednio mi sie widzi :/

W zwiazku z powyzszym prosil bym jednak o podpowiedz ktory strzelacz bylby godny polecenia.. nikon wpadl mi w oko ale poczytalem niepochlebne o nim opinie i nie wiem..

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    nie ma
    Olejus: nieco interesuję się fotografią i na Twoim miejscu zdecydowanie wybrałbym D80 ;) A jakbyś mógł, to D90. Użytkuję Olympusa E-500 i mi póki co wystarcza (irytuje mnie tylko, że strasznie szumią zdjęcia z tej puszki...). Co do szkieł do Olka: są one droższe, ale zdecydowanie lepiej wykonane niż do Nikona i Canona. Wystarczy powiedzieć, że kitowy obiektyw jakiego użytkuję ma metalowy bagnet :)
    Olek jest fajny, jeżeli nie musisz używać IS0 większego niż 800 (czyli podczas fotografii nocnej), ale Tobie zdecydowanie polecę D80 (zresztą za te pieniądze tylko Nikon :P ).
    Co do D60: to taka nieco zubożała wersja D80. Jeżeli ktoś chce inwestować w obiektywy, to szkoda inwestycji, bo w puszce nie ma silnika AF (a więc obiektywy droższe niż do np. D80)

Witam

Też interesuje mnie lustrzanka w cenie do max 2500zł, oprócz Canona 450D myślałem jeszcze o Canonie 1000D, model niższy ale czytając testy na portalu zajmującym się aparatami redaktor stwierdził, że nie opłaca się dokładać kilkuset zł do 450D

Za 2500 kup Nikona D80. Najlepiej z obiektywem 18-105mm.

PS. Zresztą widzę, że bosman wszystko ładnie wytłumaczył :P

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Cytat Zamieszczone przez KubicaPL
    Olejus: nieco interesuję się fotografią i na Twoim miejscu zdecydowanie wybrałbym D80 ;) A jakbyś mógł, to D90. Użytkuję Olympusa E-500 i mi póki co wystarcza (irytuje mnie tylko, że strasznie szumią zdjęcia z tej puszki...). Co do szkieł do Olka: są one droższe, ale zdecydowanie lepiej wykonane niż do Nikona i Canona. Wystarczy powiedzieć, że kitowy obiektyw jakiego użytkuję ma metalowy bagnet :)
    Olek jest fajny, jeżeli nie musisz używać IS0 większego niż 800 (czyli podczas fotografii nocnej), ale Tobie zdecydowanie polecę D80 (zresztą za te pieniądze tylko Nikon :P ).
    Co do D60: to taka nieco zubożała wersja D80. Jeżeli ktoś chce inwestować w obiektywy, to szkoda inwestycji, bo w puszce nie ma silnika AF (a więc obiektywy droższe niż do np. D80)

Witam

Też interesuje mnie lustrzanka w cenie do max 2500zł, oprócz Canona 450D myślałem jeszcze o Canonie 1000D, model niższy ale czytając testy na portalu zajmującym się aparatami redaktor stwierdził, że nie opłaca się dokładać kilkuset zł do 450D

Za 2500 kup Nikona D80. Najlepiej z obiektywem 18-105mm.

PS. Zresztą widzę, że bosman wszystko ładnie wytłumaczył :P
    Na D90 nie mogę się zdecydować. Ale D80 mnie korci bo jak mówisz posiada silnik AF.
    Teraz zakupiłem (w UK taniej) Nikona D300 i będę sprzedawał D80 z obiektywem 18-135 , filtrami , torbą i drugim obiektywem 18-55.
    Jak cena ?? Może zaraz na PW napisze ??
    Pić trzeba ! Jeść można !

Uprawnienia umieszczania postów