Powodzenia w dalszym dopieszczaniu! Dawaj częściej znać o postępach.
Powodzenia w dalszym dopieszczaniu! Dawaj częściej znać o postępach.
Zostań dawcą szpiku kostnego... dkms.pl
Piękne auto i ten twój zapał...Gratki panie.Kiedyś prawie stałem się posiadaczem e23....Ale to auto jest piękne
było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si
Witam. Fajna "landara"! Jak tak patrzę na nią to przypomina mi się brata E12-tka :)
Witaj ,uwielbiam e23(kiedyś miałem)-życzę powodzenia i wytrwałości:)
Trochę czasu minęło, sporo rzeczy w mojej babci udało mi się poprawić/naprawić/wymienić.
Z racji, że wszystkie pracę wykonuję sam z pomocą taty (może czasem brakuje profesjonalnych narzędzi, ale auto robię pod siebie, więc nie ma mowy o druciarstwie), czasami już traciłem cierpliwość, chęci, a cała robota stawała do momentu psychicznego resetu. Oczywiście cała irytacja mijała z momentem kiedy siadałem za kółkiem :D.
Nie będę opowiadał o pierdołach, których była masa (i pewnie masa przede mną ale wiadomo, przy tych autach zawsze jest co robić).
Z jakiś ważniejszych rzeczy ostatnio:
-regeneracja pompy wspomagania
-naprawione i polakierowane 2 przednie błotniki (pojawiła się korozja, dziurki - jedyna praca którą zleciłem fachowcowi)
-czyszczenie wtryskiwaczy
-lakierowanie zderzaka przedniego w kolor (taka moja fanaberia)
-regulacja zaworów (metodą na wałku rozrządu opisaną na forum - akurat u mnie duża różnica w kulturze pracy silnika).
Do zrobienia na najbliższy czas: łożysko koła przedniego i jeszcze pojawił się mały luz na kierownicy - krzyżak wydaje się OK, może już przekładnia kierownicza wymaga interwencji. Poza tym mechanicznie póki co względny spokój, ale chce profilaktycznie kilka rzeczy wymienić, odnowić, żeby w przyszłości nie sprawiały problemów. BMW jest w końcu autem "na weekend" i ma swój garaż, więc w końcu będę mógł zająć się nim porządnie.Wrzucę na szybko kilka fotek, które akurat mam pod ręką.
Piękne auto. Warto ratować takie klasyki. Powodzenia w dalszych pracach ;)