Problem wskazuje na standardową usterkę tunera BM24Problem 1:
Radio wyszukiwało stację, działał RDS, pokazywało mi jaka leci piosenka itp lecz w ogóle nie było głosu. Po przełączeniu na płytę CD ze zmieniarki dźwięk normalnie leciał, ładnie grały płyty. Pytanie w czym jest problem...
Objawy są takie a nie inne, ponieważ w przypadku DSP, dźwięk ze zmieniarki omija tuner radiowy i cyfrowo trafia do wzmacniacza DSP.
Dlatego z CD dźwięk jest(tuner w Twoim przypadku tylko steruje zmieniarką)
Najbardziej pasowałoby mi to na problem z czytnikiem nawigacji.Problem 2:
Monitor strasznie długo się odpala, muzyka z płyty leci a on się potrafi w pełni załączyć po kilku przejechanych km. Na dodatek potrafił się zawieszać i wyłączać wstrzymując muzykę (z CD). Wyłączenie i włączenie pomagało.
Masz polski język?
Problem może być w samym monitorze jak i w elementach generujących obraz.Ostatnio zacięła mi się płyta w zmieniarce i musiałem to wszystko porozpinać by ją rozebrać i przesmarować. Po tej operacji monitor w ogóle nic nie wyświetla, a dźwięk po omacku włączyłem z cd - chyba że czegoś nie podpiąłem ale wątpię.
Obraz w normalnym przypadku generuje czytnik nawigacji, który przekazuje obraz do tunera TV, a ten dopiero przekazuje go do monitora.
Spróbuj włączyć zapłon z odłączonym czytnikiem nawigacji. Jeśli obraz pojawi się, to za winnego podejrzewałbym czytnik navi.
Jeśli nie pojawi się, to niebieską wtyczkę z tunera TV podłącz do czytnika navi(w miejscu wtyczki o tym samym kolorze) i sprawdź czy wtedy coś się pojawi. W ten sposób może wykluczysz tuner TV
Miałem może jeden przypadek gdzie winowajcą był sam monitor. Po prostu zgasł.
Ponoć w poliftach zdarza się (monitor jest deczko inny)

Odpowiedz z cytatem