-
Zaawansowany Użytkownik
[mechanika] Zakupy do e32 - proszę o pomoc
Witam.
Muszę się wziąść za układ chłodzenia w mojej e32. Znowu wywaliło mi płyn z soboty na niedziele w nocy. Jestem niemalże pewny, że to pompa wodna. Piszczy, wydaje metaliczny podźwięk. No ale to nie wszystko, chce wymienić jeszcze termostat i wisko.
Chciałbym Was prosić o pomoc, jakiej firmy zamiennik wybrać odnośnie pompy wodnej ? I jakiej firmy termostat ? Jeśli chodzi o wisko to bedzie jednak BEHR.
Czy trzeba pamiętać o czymś szczególnym przy wymianie tych części ? Nie wspominając o odpowietrzeniu układu - naturalnie. Jakie firmy polecacie, gdzie kupić i za ile :-)
Jak dokładnie spuścić płyn z układu, gdzie znajdują się otwory przeznaczone do tego celu ? Jakies specjalne procedury czy odkręcamy i czekamy ?
Bede dalece zobowiązany za wszelkie informacje. Z góry dziekuje za pomoc.
Marcin
-
Zaawansowany Użytkownik
Dlaczego od razu zamiennik ?
W serwisie dostaniesz 15-25 procent rabatu i wyjdzie praktycznie to samo co w Intercarsie ,
kup oryginał a przynajmniej porównaj ceny :papa:
Płyn spuściłem przy wymianie na nowy dolnym wężem od chłodnicy ale jest też śruba w bloku
-
Zaawansowany Użytkownik
Hm... zamiennik, moze dlatego, ze wydaje mi sie, ze kosztuje troche oj kosztuje :-D zamiennik 122 zł. Ale czy warto wrzucac kase na te 25.000 km ? ;-)
Na inter-carsie BOSH'a nie ma :(
Pozdrawiam
-
Zaawansowany Użytkownik
a co zamierzasz sprzedać auto ?
-
Zaawansowany Użytkownik
Nie. Jakbym miał sprzedać to bym go nie robił. Źle to ująłem, słyszałem że zamienniki wytrzymują średnio 25.000 - ktoś tutaj tak pisał na forum. Dlatego pytam czy warto wkładać te 150 w zamiennik czy moze troche dołożyć (w zależności ile to jest te troche) i zrobić porządnie na dłużej :-)
Pozdrawiam,
Marcin
-
Zaawansowany Użytkownik
Dla mnie wybór jest oczywisty :)
-
Zaawansowany Użytkownik
Dla mnie tez pewnie stalby sie oczywisty gdybym wiedzial ile kosztuje oryginałka NIEUŻYWANA ;-)
-
Doświadczony Użytkownik
Wystarczy zadzwonic do aso ? :) :D
-
Zaawansowany Użytkownik
Jak nie wiecie to zadzwonie, a co ! :)
Jak sie dowiem to pochwale sie rowniez :P
Pozdrawiam,
Marcin
-
Zaawansowany Użytkownik
Pompa do mojej Betki nówka przy zwrocie starej jedyne 542 zł. Chyba zamiennik wole :-)
Uprawnienia umieszczania postów