Ja obecnie mam na 18" felgach opony Viking. Kupiłem je bo miałem je wcześniej w A6 Quattro i byłem zadowolony, a cena była bardzo dobra i nie chciałem kupować używek. No i gumy generalnie spisują się bardzo dobrze dopóki jest sucho. Jak jest mokro i wchodzę szybciej w zakręt nie czuję się na nich pewnie. Raz nawet zaliczyłem na łuku drogi pelny obrót. Na szczęście nic się nie stało. Dodam że nie raz wchodziłem w ten zakręt z takimi prędkościami. Wcześniej miałem na 16" Pirelli P7 i mimo że były balonami to jadąc w deszczu czułem się na nich zdecydowanie pewniej. Oceniam, że pod każdym względem były lepsze od Vikinga i chyba w przyszłym roku kupię jednak coś premium, prawdopodobnie Good Year F1 Assimetric. Generalnie zmierzam do tego, że każda guma nawet chińska radzi sobie niezle w dobrych warunkach jak jest sucho. Dobrą oponę można poznać właśnie w takich sytuacjach jaką opisałem, wtedy dopiero jest w stanie pokazać swoją klasę. Nie przemawia też do mnie argument: kupię chińskie gumy i po prostu będę jezdził wolniej. Dla mnie taki wóz jak BMW powinien mieć gumy z najwyższej półki ;) Chińczyki zostawmy autom typu Polo czy Yaris ;)

Odpowiedz z cytatem