1 i 16 to plusy. 16 jest bateria a jesli 1 wystepuje to ona jest po zaplonie. Czasem 1 nie ma.
Przynajmniej w e90 na CANie
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Na 4 i 5 masz masę.
Na 7 i 8 byly linie K (nie koniecznie E65 mialo na 8)
Po 2007 roku auta miały diagnoze po CAN i byla ona na pinach 6 i 14.
Ostatnio w e93 z 2009 byl też przewód na 9 ale nie wiem od czego
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Panowie a sprawdzał ktoś we wtyczce latarki w schowku ?
W sumie jutro sam sprawdzę i dam znać bo też się przymierzam do wideorejestratora, a montowanie przekaźnika do tego jeszcze z gniazda OBD to ja jestem zielony. Chyba by coś wybuchło :)
Ja zrobiłem tak samo poprostu podpielem sie do kabla od tylu gniazda obd za pomoca tego http://allegro.pl/szybkozlaczka-zlac...202496315.html. Zero problemow
Dzięki Pany. Zobaczę dziś jeszcze co w tej latarce się dzieje ale jak tam też nie znika po zapłonie to zrobię tak jak Wy.
Dzięki Janku za chęć pomocy. Sam to ogarnę ale to nie znaczy ,że Cie kiedyś nie odwiedzę. Na razie trzeba jakoś przezimować bo jest okrutnie . Nienawidzę zimy :)
Zawsze mile widziany. Pamiętam, że naszukałem sie tego plusa, ktoś mi odradzał że przy obd to średnio bezpieczne al ezaryzykowałem i jakoś działa :) Chociaż fakt że może jakbym to drugi raz robił to założył bym przekaźnik. Soją drogą jak w końcu niedługo lub kiedyś kupie F to gdzie tam sie wepnę z kamerką hmm
Raczej czy na pewno ? Sprawdzę i tak i tak. :)