Witam wszystkich ponownie.

Długo mnie nie było, spowodowane jest to dużą ilością pracy i różnych innych obowiązków.

Ale temat odbudowy E38 jak najbardziej aktualny, tylko troszeczkę zmieniły się plany. Tak jak już Wam wspominałem pseudo blacharz lakiernik który niestety miał doczynienia z moim samochodem nie wykonał dobrze pracy. Po mojej irytacji zacząłem rozbierać auto i wyszło jeszcze pare kwiatków, które miał naprawić a tego nie zrobił.

Wniosek prosty...rozbieram cały środek, wyjmuje wszystko i ratujemy ten egzemplarz e38 :)

Tak więc przeszliśmy do czynów:

Przy okazji wyjęcia wnętrza stwierdziliśmy, że wyciągniemy silnik, całe zawieszenie, wydech, bak zbiornika. Robimy kompletną odbudowę auta, po mojemu :)

Wydech będzie cały nowy, customowy
Silnik uszczelniony, dekle pomalowane, plastiki wyczyszczone i zakonserowane, wywalony LPG, szkrzynia pójdzie do szkiełkowania aby była czysta i lśniąca, tak samo jak całe zawieszenie + nowe elementy jak wahacze drążki, końcówki itd.
Będzie swap hamulcy na większe.

Co do wnętrza też mam pewien plan, jak znajdę odpowiedniego tapicera który mi zrealizuje moją wizje to będzie super :)

Oczywiście udało mi się znaleźć zakład lakierniczo-blacharski który podejmie się w 100% prac przy moim aucie. niebawem do nich trafi. jak skończymy przygotowywać auto do tej wizyty.

W międzyczasie wiele rzeczy udało się ogarnąć i dokupić.

takich jak:
- serducho z multifunkcją do przedlifta
- czarny sufit kompletny
- ori shadow line
- mase plastików i listew w super stanie,
- ogarnąc lampy i kierunki

takie małe spy foto:

dokładka ACS :)

Lampy:

Wspomniany dawca części

Drugie dekle, które będą odnowione

kolejny ciekawy gadżet