Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 44 z 44

Wątek: Pytanie z innej beczki dotyczy auta mojego taty.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    mój kupel do xary vts zakłada tylko japońskie :) A toyo... masz rację nie do oderwania za cicha nie jest i przy tym ściera się prawie tak szybko jak opony w F1 :D taki jej los. Ma być miękka, sportowa o niewiarygodnej przyczepności
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    Cytat Zamieszczone przez krzywy191
    Cytat Zamieszczone przez Hubertus7er
    Przecież wystarczy oponkę przełożyć (obrócić) na feldze i z drugiej strony założyć (tzn. obrócić i z lewej na prawą przełożyć i na odwrót).
    (A aby opon nie cięło to warto co jakiś czas sprawdzać zbieżność w aucie :) )
    :) ale warunek że opona kierunkowa jest równocześnie oponą symetryczną bo takową nie musi być ;) a jak zapewne się domyślasz najlepsze modele najlepszych producentów są albo asymetryczne albo asymetryczne i kierunkowe w dodatku...

jezeli opona jest asymetryczna i kierunkowa wtedy mamy 2 rozne opony, prawe i lewe, niewiem czy ktos tak ma na forum
    Szczerze nie wiem czy taka istnieje :D ale teoretycznie może ;) tak czy siak nie przychodzi mi nic do głowy. Z reguły mamy albo asymetryczną lub kierunkową symetryczną, są na bank, bo te hankooki mam takie to chyba że się szczegółowo nie przyjrzałem. Jest jeszcze historia z tymi rantami ale na tym się nie znam.
    jak niewiesz czy istnieją, sam powiedziales ze sa asymetryczne i kierunkowe, teraz pomysl co napisales

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    PS. A kolego myślałeś o tych oponach??? Skoro ja te mega koreańskie slicki prosto z F1 słysze nawet w mojej solidnie wyciszonej 7er jadąc już 80km/h :D (oczywiście jak wyłączę radio) to ty powinieneś mieć już solidny hałas.
    To że kiedyś nie hałasowało to nie znaczy że teraz nie może!!! Nie bawił się ktoś w Sebastien Loeb katując koreński odpowiednik 5er na ręcznym?? :D
    Coboss zmien opony na NIEWYZABKOWANE i bedzie cisza w aucie ;)
    Wyzabkowana opona Hankook Dunlop GY czy Pirelli bedzie huczec i kropka, bez wzgledu na producenta :]
    Sam hankook tak jak pisal Evan jest warty swojej ceny... wiadomo ze nie moze sie rownac z oponami gornej polki ale calkiem dobrze daje rade :D
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    nie są wyząbkowane :) są spoko, po prostu ja jestem za bardzo wyczulony w tej kwestii. 2 dni temu upuściłem im powietrza i komfort się poprawił ale bezpieczeństwo nie. Dalej słabo przyjmują złą nawierzchnię. A wczoraj pierwszy raz leciałem na nich "po wodzie" bo padało całkiem mocno przez chwilę. i powiem Wam, że pierwszy raz nie przekroczyłem 130km/h bo nie ufałem tym oponom! przy 120km/h czułem wodę na drodze :/
    Nic nie walczę dłużej po prostu w skali 0-5 dałbym jej 2 i tyle :)

PS. krzywy ja już nie walczę bo sam się zamotałem :D
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Uprawnienia umieszczania postów