Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Wątek: Pytanie z innej beczki dotyczy auta mojego taty.

Vip Vip Awatar Johnny_Bravo
    BMW
    750i
    kolego masz na aucie jakiś spoiler lotkę? prawdopodobnie ona...

Cytat Zamieszczone przez Hubertus7er
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    mają mały minus który w sumie mają też asymetryczne. Nie da się ich obrócić tak jak większość symetrycznych opon. Zdarza się, że oponki bierze lekko mocniej od środka, regularne obracanie jej stanowczo wydłuża okres użytkowania, oczywiście sytuacja przede wszystkim znana z aut dostawczych.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ......
    :(
    .....
    Przecież wystarczy oponkę przełożyć (obrócić) na feldze i z drugiej strony założyć (tzn. obrócić i z lewej na prawą przełożyć i na odwrót).
    ....

A to nie zawsze jest możliwe.... Wystarczy że opona ma ochronę rantu, wtedy jej boki nie są jednakowe i nie można ich zakładać na odwrót (jest wtedy wyraźnie zaznaczona strona do montażu na zewnątrz)

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Przecież wystarczy oponkę przełożyć (obrócić) na feldze i z drugiej strony założyć (tzn. obrócić i z lewej na prawą przełożyć i na odwrót).
    (A aby opon nie cięło to warto co jakiś czas sprawdzać zbieżność w aucie :) )
    :) ale warunek że opona kierunkowa jest równocześnie oponą symetryczną bo takową nie musi być ;) a jak zapewne się domyślasz najlepsze modele najlepszych producentów są albo asymetryczne albo asymetryczne i kierunkowe w dodatku...
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Niestety nie ma wszystko sprawdzone i huczy...... masakra nikt nie może znaleźć co tak huczy.... chyba to jednak jakiś koreańczyk się gdzieś ulokował :))
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Sprzedajcie to auto i kupcie coś normalnego w takim razie, bez ukrytych buczących gadgetów :P ;D
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    :) ale warunek że opona kierunkowa jest równocześnie oponą symetryczną bo takową nie musi być ;) a jak zapewne się domyślasz najlepsze modele najlepszych producentów są albo asymetryczne albo asymetryczne i kierunkowe w dodatku...

jezeli opona jest asymetryczna i kierunkowa wtedy mamy 2 rozne opony, prawe i lewe, niewiem czy ktos tak ma na forum

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    ja m,am tak zime prawe lesw przód tył ...

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez krzywy191

jezeli opona jest asymetryczna i kierunkowa wtedy mamy 2 rozne opony, prawe i lewe, niewiem czy ktos tak ma na forum
    Szczerze nie wiem czy taka istnieje :D ale teoretycznie może ;) tak czy siak nie przychodzi mi nic do głowy. Z reguły mamy albo asymetryczną lub kierunkową symetryczną, są na bank, bo te hankooki mam takie to chyba że się szczegółowo nie przyjrzałem. Jest jeszcze historia z tymi rantami ale na tym się nie znam.

PS. A kolego myślałeś o tych oponach??? Skoro ja te mega koreańskie slicki prosto z F1 słysze nawet w mojej solidnie wyciszonej 7er jadąc już 80km/h :D (oczywiście jak wyłączę radio) to ty powinieneś mieć już solidny hałas.
    To że kiedyś nie hałasowało to nie znaczy że teraz nie może!!! Nie bawił się ktoś w Sebastien Loeb katując koreński odpowiednik 5er na ręcznym?? :D

Względnie szukałbym przyczyny w czymś ala:
    -niecofająca się linka ręcznego do końca
    -krzywe bębny bo pewnie takie coś jest z tyłu
    -jakaś sprężynka nie trybi i nie odciąga dobrze bębna
    -oderwany element kata bo pewnie nawet daewoo takie coś ma
    -a może po prostu jakaś uszczelka od bagażnika coś co powoduje że powietrze wlatuje tam gdzie nie powinno...

Na kanał i szukać, pukać, stukać... nie ma tam za dużo do oglądania
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    To auto ma zawieszenie od Hondy Acord. Z tyłu są tarcze a nie bembny :-) Tatusiek przyzwyczaił się do swojej koreańskiej żaby i nie chce jej sprzedać:-) Mamy kolejny weekend zeby szukać:)
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Jak chcecie usłyszeć prawdziwy szum opony proponuję założyć Toyo Proxes R888. Klei się to do jezdni jak sk*******, a że szumi przy okazji, no cóż, efekt uboczny. A z doświadczenia wiem że opona oponie nie równa. Ja mam na tył Dunlop SP Sport 01 i jestem bardzo zadowolony, a kolega miał takie gumy w Saxo VTS i wogóle sie tym jeździć nie dało :]
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Uprawnienia umieszczania postów