kolego masz na aucie jakiś spoiler lotkę? prawdopodobnie ona...
kolego masz na aucie jakiś spoiler lotkę? prawdopodobnie ona...
Zamieszczone przez Hubertus7er
A to nie zawsze jest możliwe.... Wystarczy że opona ma ochronę rantu, wtedy jej boki nie są jednakowe i nie można ich zakładać na odwrót (jest wtedy wyraźnie zaznaczona strona do montażu na zewnątrz)
:) ale warunek że opona kierunkowa jest równocześnie oponą symetryczną bo takową nie musi być ;) a jak zapewne się domyślasz najlepsze modele najlepszych producentów są albo asymetryczne albo asymetryczne i kierunkowe w dodatku...Zamieszczone przez Hubertus7er
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Niestety nie ma wszystko sprawdzone i huczy...... masakra nikt nie może znaleźć co tak huczy.... chyba to jednak jakiś koreańczyk się gdzieś ulokował :))
X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12
Sprzedajcie to auto i kupcie coś normalnego w takim razie, bez ukrytych buczących gadgetów :P ;D
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
Zamieszczone przez coboss
jezeli opona jest asymetryczna i kierunkowa wtedy mamy 2 rozne opony, prawe i lewe, niewiem czy ktos tak ma na forum
ja m,am tak zime prawe lesw przód tył ...
Szczerze nie wiem czy taka istnieje :D ale teoretycznie może ;) tak czy siak nie przychodzi mi nic do głowy. Z reguły mamy albo asymetryczną lub kierunkową symetryczną, są na bank, bo te hankooki mam takie to chyba że się szczegółowo nie przyjrzałem. Jest jeszcze historia z tymi rantami ale na tym się nie znam.Zamieszczone przez krzywy191
PS. A kolego myślałeś o tych oponach??? Skoro ja te mega koreańskie slicki prosto z F1 słysze nawet w mojej solidnie wyciszonej 7er jadąc już 80km/h :D (oczywiście jak wyłączę radio) to ty powinieneś mieć już solidny hałas.
To że kiedyś nie hałasowało to nie znaczy że teraz nie może!!! Nie bawił się ktoś w Sebastien Loeb katując koreński odpowiednik 5er na ręcznym?? :D
Względnie szukałbym przyczyny w czymś ala:
-niecofająca się linka ręcznego do końca
-krzywe bębny bo pewnie takie coś jest z tyłu
-jakaś sprężynka nie trybi i nie odciąga dobrze bębna
-oderwany element kata bo pewnie nawet daewoo takie coś ma
-a może po prostu jakaś uszczelka od bagażnika coś co powoduje że powietrze wlatuje tam gdzie nie powinno...
Na kanał i szukać, pukać, stukać... nie ma tam za dużo do oglądania
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
To auto ma zawieszenie od Hondy Acord. Z tyłu są tarcze a nie bembny :-) Tatusiek przyzwyczaił się do swojej koreańskiej żaby i nie chce jej sprzedać:-) Mamy kolejny weekend zeby szukać:)
X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12
Jak chcecie usłyszeć prawdziwy szum opony proponuję założyć Toyo Proxes R888. Klei się to do jezdni jak sk*******, a że szumi przy okazji, no cóż, efekt uboczny. A z doświadczenia wiem że opona oponie nie równa. Ja mam na tył Dunlop SP Sport 01 i jestem bardzo zadowolony, a kolega miał takie gumy w Saxo VTS i wogóle sie tym jeździć nie dało :]
Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330