Ma ktoś z Was doświadczenie z reflektorami LED - jak to sie zachowuje po większych przebiegach? Tracą sporo na jasności ? W zwykłej lampie odnawiamy soczewke, zmieniamy żarnik i jak nowe a tutaj ?
Ma ktoś z Was doświadczenie z reflektorami LED - jak to sie zachowuje po większych przebiegach? Tracą sporo na jasności ? W zwykłej lampie odnawiamy soczewke, zmieniamy żarnik i jak nowe a tutaj ?
A od kiedy są ledowe reflektory w autach ? Czy będą już koło dziesięciu lat żeby móc coś się faktycznie dowiedzieć ?
W przeciągu trzech lat to w DB CLS mogę Ci Janku powiedzieć ,ze dalej jak nowe. Ja dłuższej historii u kogoś znajomego nie znam. Może jednak ktoś,coś.......
Raczej mi chodzi jak z przebiegiem :)
Jechałem raz efka z ledami i dupy nie urywało, ale ciężko było określić ile auto ma przebiegu :D Mogła 180 a i 480 :) Sam własciciel nie wiedział ile razy cofał.
Muszę poprawić to co napisałem wcześniej. To już jednak nie trzy a pięć lat minęło i przebieg troche ponad 200kkm. Lampy świeciły jak nowe do końca. Ostatnim czasem zaliczył dzwona i poszedł na żyletki :)
Mam w pracy kilka aut na ledach, te światła w suchą, letnią noc są super, natomiast na wąskiej drodze, deszczową nocą, mijając inne auta - szału nie ma.
Były:
VW Jetta A2
Opel Astra G Caravan
BMW E32 730i[*][*]
VW Passat B5 Variant
BMW E38 728iA
BMW E39 535iA
Audi A3 8P 2.0T++
Audi A6 C6 2.7 TDI++ Quattro
BMW E91 318d+
VW Phaeton 3.2
Astra GTC OPC Line
Mercedes CLK W209 200K lift
BMW E90 320dA 177KM 08'
@Pawliko a w jakich autach jeśli to nie sekret ?
Przykładowo F30, A4 B9. Teraz nam przyszło G30 ale jeszcze nocą nie latałem :P
Były:
VW Jetta A2
Opel Astra G Caravan
BMW E32 730i[*][*]
VW Passat B5 Variant
BMW E38 728iA
BMW E39 535iA
Audi A3 8P 2.0T++
Audi A6 C6 2.7 TDI++ Quattro
BMW E91 318d+
VW Phaeton 3.2