Strona 7 z 16 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 158

Wątek: Zdalne uruchomienie auta

Doświadczony Użytkownik Awatar HTN
    BMW
    ex-730Ld e66 / obecnie S350CDI L
    okolice Frankfurtu / Wrocław / Kotlina Kłodzka
    Późno, bo nie wiedziałem, że takie opcje są u nas. Myślałem, że klima stacjonarna, to tak jak webasto - dodatkowe urządzenie bez pracującego silnika.

Tutaj macie jak ja kodowałem. Podziękowania dla lukassolski'iego. Bez Niego bym za cholerę nie doszedł jak to zrobić i że się w ogóle da.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d

Zdalne uruchomienie auta

Cytat Zamieszczone przez HTN Zobacz posta
    Późno, bo nie wiedziałem, że takie opcje są u nas. Myślałem, że klima stacjonarna, to tak jak webasto - dodatkowe urządzenie bez pracującego silnika.

Tutaj macie jak ja kodowałem. Podziękowania dla lukassolski'iego. Bez Niego bym za cholerę nie doszedł jak to zrobić i że się w ogóle da.
    Troche skomplikowałes kodowanie ale tak tez można tylko to dla bardziej zaawansowanych. ( nie widziałem żebyś zapisał fa do cas i lma tylko dodałeś. Zrobiłeś to za pierwszym razem?)

Dla mniej zaawansowanych dodajesz fa tak jak u ciebie w filmiku na poczatku pozniej zmieniasz profil w ncs na default wybierasz proces ecu i cas i wykonujesz pozniej. To samo dla ihka i dwa. ( bezpieczna opcja profilem default nic sie nie da zepsuć bo on tylko koduje sterowniki do ustawień fabrycznych zgodnych z wyposażeniem auta)

Chyba sprzedaż pilotów ze Śnieżka wzrośnie drastycznie . Muszę brać zeby dla mnie nie zabrakło.
    Swoją droga ile ta opcja kosztowała w bmw obstawiam ze kilka tys $
    Ostatnio edytowane przez lukassolski ; 02-12-2017 o 12:16

BMW
    Mistrzem w NCS nie jestem, także pewnie masz rację. U mnie też nie ma profilu default.

Jakbyś miał czas, to zrób opis jak to łatwiej zrobić. Ja się dzisiaj motałem, bo dosyć dawno nic w NCS nie robiłem i trochę błądziłem we mgle. Inna sprawa, że raczej słaby w tym jestem i bazuję głównie na tym jak to robią inni.

Niemniej jednak, jak ja to dałem radę zrobić, to dadzą i inni ;). Sprawdzać chłopaki i dziewczyny, czy śmiga u Was bez WEBASTO na kabinę.

P.S. Pod koniec grudnia jestem we Wrocławiu, więc mogę komuś pomóc, kto nie ma kabla. Jak coś, pisać na priv.
    Ostatnio edytowane przez HTN ; 02-12-2017 o 12:24

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d

Zdalne uruchomienie auta

Mistrzem w NCS nie jestem, także pewnie masz rację. U mnie też nie ma profilu default.

Jakbyś miał czas, to zrób opis jak to łatwiej zrobić. Ja się dzisiaj motałem, bo dosyć dawno nic w NCS nie robiłem i trochę błądziłem we mgle. Inna sprawa, że raczej słaby w tym jestem i bazuję głównie na tym jak to robią inni.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
    Nie widziałem żebyś zapisał fa do cas i lma tylko dodałeś albo mi to umknęło na filmiku. Byc moze zrobiłeś to za pierwszym razem. ( jeżeli nie to przy następnym kodowaniem pustym manem stracisz ta opcje)

Postaram sie zrobic opis krok po kroku. Ściągnij sobie profile do ncsa default jest bardzo bezpieczny nie trzeba sie przejmować co masz w folderze work.
    Ostatnio edytowane przez lukassolski ; 02-12-2017 o 12:27

BMW
    Dokładnie, masz dobre oko - w filmiku jest błąd. Na początku do obu trzeba dodać $539, tyle, że trzeba najpierw zrobić to w LMA, a następnie w CAS, bo jak najpierw robiłem to w CAS, to wyskakiwał błąd i nie chciał przyjąć parametru.

Nie wiedziałem też który DWA mam kodować, bo mam dwa, więc zrobiłem oba.

Co do bezpieczeństwa, to zawsze sobie zapisuje pierwotny wsad pliku FSW i dopiero cokolwiek zmieniam. Nigdy nie wiadomo, czy czegoś tam przez przypadek nie przestawię i później szukaj igły w stogu.

Cytat Zamieszczone przez lukassolski Zobacz posta
    Chyba sprzedaż pilotów ze Śnieżka wzrośnie drastycznie .
    Powinni Ci % odpalić za "lokowanie produktu" w rozwaleniu sposobu kodowania funkcji ;). Nowy pilot swoje niestety kosztuje - chyba z 800zł, ale ogólnie według mnie warto. Fura się teraz będzie rozmrażać, ochładzać, aku nie dostanie po dupie, a i sam silnik będzie wstępnie zagrzany przed ruszeniem.

Niemniej jednak lukas, odwaliłeś mega dobrą robotę ;).
    Ostatnio edytowane przez HTN ; 02-12-2017 o 12:44

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d

Zdalne uruchomienie auta

http://www.trevorloken.com/bmw/NCS_C..._Order_CAS.pdf
    Dokładnie trzeba zrobic tak plus na końcu jeszcze change ecu i wybrać lma upewnić sie ze dalej jest wybrane fa_write jeżeli nie to wybrać i execute job.

Nowy pilot w aso 876zl w zeszłym roku brałem. Tez uważam ze warto ale niestety opcja nielegalna w Europie i dlatego nie oferowana. Webasto legalne i tez rozgrzewa silnik przed startem dlatego muszę pilota wymienić zeby zima używać webasto a latem odpalać auta (oby to tak działało bo pewności niestety nie ma)
    Ostatnio edytowane przez lukassolski ; 02-12-2017 o 12:53

BMW
    Faktycznie skomplikowałem :D. NCS-siarz że mnie marny . Niemniej jednak, liczy się efekt.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d

Zdalne uruchomienie auta

Faktycznie skomplikowałem . NCS-siarz że mnie marny . Niemniej jednak, liczy się efekt.
    No jasne ze liczy sie efekt. Chciałby tylko z ciekawości sprawdzić czy to odpali w predlifcie i bez rozbudowanego webasto. Jeżeli ktoś ma możliwość pożyczenia pilota to ja chętnie zakoduje to zdalnie zeby sprawdzić. Albo podjechac do zielonej góry w okresie świątecznym to sprawdzimy na moim pilocie.
    Ostatnio edytowane przez lukassolski ; 02-12-2017 o 13:16

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 4.4
    Może na dniach to zrobię w benzynie bez Webasto

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    brak

Cytat Zamieszczone przez lukassolski Zobacz posta
    No jasne ze liczy sie efekt. Chciałby tylko z ciekawości sprawdzić czy to odpali w predlifcie i bez rozbudowanego webasto. Jeżeli ktoś ma możliwość pożyczenia pilota to ja chętnie zakoduje to zdalnie zeby sprawdzić. Albo podjechac do zielonej góry w okresie świątecznym to sprawdzimy na moim pilocie.
    hi,
    ja wlasnie kupilem pilota. czekam na przesylke. nie mam rozbudowanego webasto. mozemy sie ustawic na kodowanie przez teamviewer'a, chyba ze uda mi sie odswiezyc wiedze i sam to ogarne....
    opcja zdalnego odpalenia auta bardzo mnie urzadza...mialem to kiedys w e34 manual...auto bylo z 90r i pierwszy wlasciciel zalozyl sobie alarm ze zdalnym odpalaniem auta....w 2004 jak je kupilem to jeszcze robilo wrazenie!!!

pozdr
    Ostatnio edytowane przez gabel ; 02-12-2017 o 13:48