Cytat Zamieszczone przez puszczu84 Zobacz posta
Chyba właśnie załapałem o co chodzi ! Przy zamku od pasów jest jakaś malutka wtyczka chyba na dwa kable.
Jak ją odepnę i zapnę pas to wtedy komputer odczyta to tak jak by pas nie był zapięty i prawdopodobnie schowa zagłówek.
Do silniczka zagłówka nie wiem jak się dobrać, podejrzewam że trzeba zdjąć oparcie kanapy.
Czy w naszych e32 stosowane były już napinacze pasów w momencie zderzenia?
Jeśli odepnę wtyczkę przy zamku to nie daj boże w razie wypadku napinacz nie zadziała no bo komputer nie widzi zapiętego pasa?
Chyba najlepiej było by odpiąć ten moduł. Na chwilę obecną gdy wożę fotelik nie zależy mi na regulacji.

tak to ta wtyczka na 2pin,czarna . to jest czujnik pasów ktory daje info do moduly zeby podniosl albo schowal zagłowek ,jesli zapiasz /odpinasz pasy . nie wiem jaka masz kanape czy jezdzona czy zwykla ale z elektrycznymi zaglowkami - jak ta druga to mozesz siedzisko zerwac i ręką namacać kabel od zaglowka chyba pinowa wtyczkowa. co do tego komputera to nie sądze żeby to z jakims napinaczem było połączone ,montowalem kanape jeżdzoną od podstaw pare razy i tam nie ma żadnego połącznienia z komputerem auta ani na kokpicie ci sie nic nie swieci itd. ,to tylko gadzet moduł podnosi zagłówek i tyle.