LPG jest? Czy sa błędy mieszanki?
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
LPG jest? Czy sa błędy mieszanki?
Jest LPG ale nigdy nie było błędów mieszanki zawsze tylko jakiś czujników i wypadanie zapłonów rzecz jasna najpierw MAP sensora Później przepływki teraz sond przed kat i aktualnie sond za kat wymieniałem po kolei efektu nie ma żadnego
To spróbuj skasować mapy benzyny i gazy w sterowniku LPG. Później skasuj adaptacje np ISTA
Kiedyś tak miałem że telepało budą przez około 30sek na zimnym.
Po tym zabiegu jak ręką odjął
Kolego robiłeś test tolerancji dźwigni pośrednich valvetronika?
U mnie też valvetronik wyglądał jak nowy
Dźwignię się odksztalcaja i robi się jak widzisz
Też mi nerwów to auto zjadło
Jak zrobisz test na zimnym w ista będzie wszystko jasne
Witam ponownie
Mój przypadek po diagnozie w serwisie stwierdzono upalone zawory na 3 cylindrach silnik do wymiany lub generalki ... olej w kolektorze dolotowym
Tak że szukam silnika który nie jeździł na LPG
Jak by ktoś taki miał gdzieś do załatwienia to proszę o kontakt
Pozdrawiam
Dziwna diagnoza. A auto kopci Ci mocno ? Wypalone zawory to powienien dymić jak lokomotywa.
Problem w tym że to auto nie dymi wcale fakt faktem w kolektorze jest pełno oleju i po zdjęciu korektora w dolotach do tych 3 cyl. Jest wyraźnie olej i lekki nalot tz. Są ciemniejsze niż reszta
Wcale nie uśmiecha mi się wymiana motoru ani robienie generalki
Nie wiem już co z tym autem robić skończyły mi się pomysły może ktoś coś doradzi napewno pojadę do jeszcze jednego warsztatu typowo od BMW i zobaczę co oni stwierdza...
Dlatego ze ciśnienie na cylindrach jest zależne od ustawienia valvetronic. Jak był przymknięty to miał 12 na otwartym powinien mieć Ok 18 stad ta różnica może byc. Sam u siebie mierzyłem kiedyś i z jednej strony było 12 na drugiej 18 a przyczyna był uszkodzony czujnik valvetronic i nie przestawialo wałków
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk