Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 54

Wątek: Zatrzaśnięty kluczyk w bagażniku e65 lift

Doświadczony Użytkownik Awatar jaro5
    BMW
    F01 750i 540km 850N x-drive,ML 3,2CDI
    Jak nie masz schowka na narty to nic.Tam jest taka blacha,którą wypchniesz ręką.Ale ja bym rozwiercil wkładke od klapy.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
    było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Dokładnie. To samo miałem Ci doradzić co @Jaro5. Wiertarka i wkład w klapie wiercić. Kupisz go za parę zł. http://allegro.pl/linka-wkladka-zame...rs_rule_id=201

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    f01
    A jakim cudem udało się zatrzasnąć kluczyk w bagażniku ja kiedyś testowałem,kluczyk w bagażniku i klapę chciałem zamknąć owszem zamknęła się ale momentalnie się otwierała. Oczywiście ten eksperyment robiłem bez ryzyka bo w domu mam kluczyk zapasowy. Tak że trudno mi w to uwierzyć że kluczyk się zatrzasnął.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E65 3.0d 231 KM
    Hm... wiertarkę miałem już w ręku ale znajomy znajomego mi powiedział, że nic mi to nie da więc odpuściłem. ramka od drzwi pogięta i porysowana, klapa podziurawiona... heh co za pierwszy... zobaczymy jak to się skoczy...

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E65 3.0d 231 KM
    Cytat Zamieszczone przez tedi Zobacz posta
    A jakim cudem udało się zatrzasnąć kluczyk w bagażniku ja kiedyś testowałem,kluczyk w bagażniku i klapę chciałem zamknąć owszem zamknęła się ale momentalnie się otwierała. Oczywiście ten eksperyment robiłem bez ryzyka bo w domu mam kluczyk zapasowy. Tak że trudno mi w to uwierzyć że kluczyk się zatrzasnął.
    nie wiem jak u ciebie ja otworzyłem z pilota klapę bagażnika (bez otwierania samochodu), wyciągałem graty a, ze kluczyk mi przeszkadzał położyłem go w bagażniku... po wszystkim trzepnąłem klapą i po wszystkim zamek się zamknął i dupa... alarm się uzbroił i nic dodać nic ująć...

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Kurcze, jutro u siebie sprawdzę czy klapa wróci czy nie z pilotem w bagażniku. Aż mi sie wierzyć nie chce żeby taka mądra była. Może to jakaś opcja ekstra była ?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    f01
    Mogę wam jutro nagrać filmik auto zamknięte i otworzę klapę włożę kluczyk i zamknę guzikiem klapę.

Z tym że ja mam soft close i kluczyka nie muszę wyciągać z kieszeni wówczas samochód rozpoznaje czy kluczyk jest w środku czy na zewnątrz.
    Ostatnio edytowane przez tedi ; 01-11-2017 o 21:22

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E65 3.0d 231 KM
    jeszcze jedno mi chodzi po głowie... jeśli nie ma linki... bo raczej jej nie ma to jak rozwierce wkładkę klapy to m coś da?? od zamka powinna iść linka do wkładki która ją otwiera... kurcze już trochę zgłupiałem... a gdy otwieram ją z pilota to otwiera się bezpośrednio z siłownika który jest przy zamku... więc wiercenie nic mi nie da.. zostanie szyba i jakoś dostać się do środka...

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E65 3.0d 231 KM
    Cytat Zamieszczone przez tedi Zobacz posta
    Mogę wam jutro nagrać filmik auto zamknięte i otworzę klapę włożę kluczyk i zamknę guzikiem klapę.

Z tym że ja mam soft close i kluczyka nie muszę wyciągać z kieszeni wówczas samochód rozpoznaje czy kluczyk jest w środku czy na zewnątrz.
    no widzisz ja muszę włożyć w otwór przy kierownicy...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    f01
    Cytat Zamieszczone przez Kazman Zobacz posta
    no widzisz ja muszę włożyć w otwór przy kierownicy...
    To by wyjaśniało dlaczego ci się klapa zamknęła z kluczykiem w środku. To jest zabezpieczenie by nie zamknąć samochodu z kluczykiem w środku po przez dociśnięcie klamki.