Witam
Mam problem z b³êdem czujnika kol dolotowego wed³ug odczytu przy w³ silniku z obrazka poni¿ej wynika ¿e chodzi o ten O2 sensor bank 1 który to czujnik gdzie go szukaæ
darmowe hostingi
chyba ¿e siê mylê to mnie poprawcie
Pozdrawiam
Witam
Mam problem z b³êdem czujnika kol dolotowego wed³ug odczytu przy w³ silniku z obrazka poni¿ej wynika ¿e chodzi o ten O2 sensor bank 1 który to czujnik gdzie go szukaæ
darmowe hostingi
chyba ¿e siê mylê to mnie poprawcie
Pozdrawiam
Wrzuæ screen z b³êdem, bo z opisu wynika, ¿e to problem z mieszank±, a nie bezpo¶rednio sam± sond±
Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms
B³êdy inpa
278E
2742
2748
nie wiem czy jest to ze sob± powi±zane w ka¿dym razie wymieni³em ¶wiece i pozamienia³em cewki w celu sprawdzenia cewek czy na innych cyl. wywali jednak b³êdy o wypadaniu zap³onu po skasowaniu nadal siê pojawiaj± na tych samych 1 i 7 cyl.
Objaw jest taki ze jak startuje na zimnym nierówno pracuje chwile (a przez t± chwile wywala check i czasami ga¶nie sam a czasami muszê skasowaæ kompem ) pó¼niej siê stabilizuje moc pozostaje taka sama nie ma ubytku
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez spider19447 ; 21-10-2017 o 11:40
Okaza³o siê ¿e czujnik ci¶nienia na kolektorze ma przeciête przewody to polutowa³em ju¿ nie pojawia siê b³±d tego czujnika w zamian za to teraz mam b³±d przep³ywki
2783
auto ¶wiruje bardziej ni¿ przed pod³±czeniem tego pierwszego czujnika (z tego wynika ¿e bez obu czujników dzia³a³ lepiej ni¿ z jednym sprawnym) ale za to rzadziej wywala wypadanie zap³onu stabilniej trzyma obroty przy starcie na zimnym za to straci³o trochê moc i ma momenty utraty obrotów w trakcie jazdy sta³± prêdko¶ci± zobaczymy co bêdzie po wymianê tego czujnika mam nadzieje ¿e wypadanie zap³onów oraz te wszystkie problemy ust±pi±
Ostatnio edytowane przez spider19447 ; 29-10-2017 o 03:24