Po zamontowaniu filtra jaką różnicę w pracy silnika odczułeś?
Po zamontowaniu filtra jaką różnicę w pracy silnika odczułeś?
Aktualnie posiadam e38 750 5.4 v12 1998 przed lift
Było:
* e38 2.8 1995 rok.
* e65 3.5 v8 2003 rok.
A to ciekawa konstrukcja u Ciebie (pardon już rozumiem o co Ci chodzi: oryginal - katy - tłumik srodkowy- tłumik końcowy), ja z tego co widziałem w e31 (a to przecież to samo) to robili zazwyczaj cały wydech tj. Od kolektora potem x-pipe potem 2 katy na każdej rurze i na końcu tłumik (albo na odwrót: katy, potem x-pipe - zależało od fantazji spawacza), ew. Jak ktoś robił po taniosci to wywalał stare katy bo te zazwyczaj w opłakanym stanie (moc się gubiła)i albo rura, albo katy magnaflow żeby nie mieć problemów na przeglądach. Mocy faktycznie przybywało i to sporo jak na benzyniaka.
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez Prima ; 31-10-2017 o 16:30
ktore to katy magnaflow beda dobre? do 750 ?
jakis link?
Proszę, google i po minucie masz z cenami..
http://www.rpmotorsport.pl/katalizat...1401_1524.html
Nie pamiętam jaka średnica jest oryginalnie musisz sobie zmierzyc, i zależy czy chcesz cały wydech nowy czy wstawiasz w ten co masz. Kupujesz takie dwa z dołu strony na euro2 i jazda :-)
Z tego co mi wiadomo i patrząc wyżej co pisał kolega to jesteś w stanie realnie ugrać 20-40km samymi katami, zależy od kondycji silnika. A potem to już mozolny proces żeby było więcej... W e31 do 300km robione było średnio 20-30km w zależności czy cały wedech czy same katy. Pamiętam jak po serii 292 na hamowni i wymienionych katach tylko, poszło na 324- również sprawdzane na hamowni.
Panowie ja mam wycięte katy wsadzone dwie strumienice dalej dwa przelotowe tłumiki i dwa końcowe bez xpipe,tłumiki buzer i oczywiscie wkładki kN.na hamowni wyplul 363 km i 510nm,silnik po dużym serwisie kable swiece uszczelki kolektorow odmy olej filtry nowe przeplywki kopulki palce cewki czujnik walka rozrzadu i walu cewki jeździ to nieźle.w tej chwili jest wystawiona na otomoto jako Alpina w śląskim czarna będzie filmik jak to halasuje
wrzuć wykres
pozdrawiam Bartek