Witam. Posiadam dwie opony zimowe 225/55/18" i muszę dokupić jeszcze dwie. Mam dwie opony w dobrej cenie ale wymiary są takie: 235/50/18". Czy nie będzie problemu aby takie zamontować?
Witam. Posiadam dwie opony zimowe 225/55/18" i muszę dokupić jeszcze dwie. Mam dwie opony w dobrej cenie ale wymiary są takie: 235/50/18". Czy nie będzie problemu aby takie zamontować?
Tutaj masz spis opon (dla 745i ale to bez różnicy):
http://www.automobile-catalog.com/ti.../bmw_745i.html
225/55/18 to za mała opona. W E65 koła są wyraźnie większe względem np E38. Najlepszy rozmiar dla 18'' to 245/50. W spalaniu nie odczujesz różnicy, jeżeli się o to martwisz.
PS. Jeszcze raz się zapytam, z którego Dębna jesteś?
245/50/18 jedyny słuszny rozmiar
Dzięki za odpowiedź. W takim razie zakupie 4 nowe opony zimowe. O spalanie nie ma problemu. Jestem z Dębna lubuskiego. Pozdrawiam
O proszę, miło kogoś spotkać na forum z tych stron ;)
Co do opon to dobra decyzja ;)
Mam pytanie. Według rozpiski rozmiarów opon do e65 powinny się zmieścić 335/30R20. Oczywiście chcę taki rozmiar tylko na tylnej osi, na przód węższe, ale czy ktoś próbował takie koła założyć? Czy się zmieszczą?
Jesteś pewien, że nie pomyliłeś rozmiaru? Nie chodziło Ci o 275/35/R20? To jest właśnie rozmiar, który powinien być na tylnej osi.
Zobacz tego linka co damned1 zamieścił. Tam widnieje taki rozmiar (jest dopisane że to szeroka opona)