Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 12

W±tek: [mechanika] Zsuniêty w±¿ od ch³odnicy

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar przemek22
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    740 manual 95 / 750iL 95 / 740IL 2001
    Sk±d
    Lubuskie

[mechanika] Zsuniêty w±¿ od ch³odnicy

czesc, W³asnie zosta³em uziemiony przez moj± 7 :P
    Wywali³o mi wê¿a górnego od ch³odnicy
    tzw. wyje¿dza³em z drogi polnej.. i pe³en gaz 1 ,2 i puff troche dymu i zapach p³ynu :razz: No to pomy¶la³em ¿e mo¿e pêk³ w±¿ od gazu,w³aæzy³em sobie na wy¶wietlaczu temperature wody i jade i monitoruje, 102,105,111st, no to ogrzewanie na maxa i wy³±czy³em zap³on bo do domu mam ju¿ z du¿ej i d³ugiej górki, do domku dojecha³em na zgaszonym silniku i z temperatur± 110st.
    Otwieram maske a tam ZSUNIETY z ch³odnicy g³ówny w±¿ wodny :shock: I teraz zastanawiam siê czemu go szune³o? z k±d takie cisnienie???w zesz³e lato wszystko by³o ok. a tu taki zonk :razz: .Czekam a¿ ostygnie troche i leje plyn do ch³odnicy :?
    Banditen Motor Wagen

u¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    Ma³a Ladacznica E30 M10 Coupe
    Sk±d
    WPI
    Tam jest ci¶nienie i do¶æ spore. Nie bez powodu s± na nich metalowe obejmy ;) Ja bym poszuka³ przyczyny w³a¶nie w obejmie. Niedokrêcona lub pêkniêta mo¿e narobiæ sporego zamieszania na drodze - jak widzisz :)
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

A kruciec w ch³odnicy siê nie u³ama³? Tylko w±¿ siê zsun±³? Mo¿e ta opaska która go trzyma by³a poluzowana lub jaka¶ felerna?
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Szlachta Rydzyñska ko³o wsi Leszno
    do nie dawna my¶la³em, ¿e to jest nie mo¿liwe ale ostatnio te¿ zwróci³em uwagê ¿e gdzie¶ mam troszkê nakapane p³ynu... dojrza³em, ¿e lekko kapie sobie po zbiorniczku wyrównawczym. Pierwsze co sprawdzi³em to opaskê na wê¿yku który wchodzi w zbiorniczek wyrównawczy i faktycznie by³a lu¼na :/ nie wiem jak bo 2 miechy temu owy wê¿yk wymieni³em bo pêk³ delikatnie gdzie¶ od strony ch³odnicy i gdy powstawa³o ci¶nienie w uk³adzie s±czy³ siê tamtêdy p³yn, opaskê na pewno dobrze dokrêci³em. Jak siê to powtórzy to j± wywalê...
    ---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
    W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

u¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    e38 czerwone
    Sk±d
    Bia³ytok
    W sobotê te¿ najpierw spojrza³em na ch³odnicê i my¶la³em ,¿e obejma pad³a ... Jednak obejma wytrzyma³a a kruciec wodny siê podda³ ...

Cytat Zamieszczone przez Damias
    A kruciec w ch³odnicy siê nie u³ama³? Tylko w±¿ siê zsun±³? Mo¿e ta opaska która go trzyma by³a poluzowana lub jaka¶ felerna?
    Damias, mo¿e trzeba powo³aæ komisjê do zbadania sprawy zsuniêtego wê¿a... ;D

Cytat Zamieszczone przez Neuf
    W sobotê te¿ najpierw spojrza³em na ch³odnicê i my¶la³em ,¿e obejma pad³a ... Jednak obejma wytrzyma³a a kruciec wodny siê podda³ ...
    U mnie siê podda³ najpierw kruciec a za chwilê reszta ch³odnicy :]

Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    Mo¿na spróbowaæ ale trzeba bêdzie ¶ci±gaæ fachowców z daleka ;)
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Vip Vip Awatar max mt
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    E38 735iA i E39 530d
    Sk±d
    Koszalin
    Cytat Zamieszczone przez Damias
    Cytat Zamieszczone przez Neuf
    U mnie siê podda³ najpierw kruciec a za chwilê reszta ch³odnicy :]

Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    Mo¿na spróbowaæ ale trzeba bêdzie ¶ci±gaæ fachowców z daleka ;)
    U mnie równie¿ poszed³ króciec, ale da³em do spawania. Jak bêdzie trzeba wymieniê na now± ch³odnicê ;)
    ~~ черный бумер ~~
    Moje BMW - E38 735iA M62 i E39 530d M57
    EX - E30 316i, E34 525i, E32 730iA, E34 525TDS'A

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar przemek22
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    740 manual 95 / 750iL 95 / 740IL 2001
    Sk±d
    Lubuskie
    No i co sie okaza³o standarowo urwa³ siê kruciec od ch³odnicy, przykrêci³em wê¿a na resztce tego co wychodzi z chlodnicy i jako¶ siê trzyma,ale czuje ¿e musze szykowaæ $$$ na now± ch³odnice :/ ogólnie to w mojej miejscowo¶ci nikt siê nie podejmie zespawania tego....
    Banditen Motor Wagen

Vip Vip Awatar max mt
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    E38 735iA i E39 530d
    Sk±d
    Koszalin
    Cytat Zamieszczone przez przemek22
    No i co sie okaza³o standarowo urwa³ siê kruciec od ch³odnicy, przykrêci³em wê¿a na resztce tego co wychodzi z chlodnicy i jako¶ siê trzyma,ale czuje ¿e musze szykowaæ $$$ na now± ch³odnice :/ ogólnie to w mojej miejscowo¶ci nikt siê nie podejmie zespawania tego....
    Zapraszam do Koszalina go¶æ mi to pospawa³ bardzo profesjonalnie i zap³aci³em 20z³. Spaw lepiej wygl±da ni¿ oryginalny króciec :D
    ~~ черный бумер ~~
    Moje BMW - E38 735iA M62 i E39 530d M57
    EX - E30 316i, E34 525i, E32 730iA, E34 525TDS'A

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •