Mi tam się podoba, bo poza wentylacją, rozbudowaną klimą, sportową kierą, droższą opcją drewna, ma jeszcze komfortowe zagłówki z przodu, które nie są standardem. Do tego rolety szyb (też nie wszystkie to mają) i aktywny tempomat.
Nie bardzo wierzę tylko w 4 strefy klimy, bo z tył nie ma komfortów, mimo, że auto nie jest longiem, a takie wersje na 100% są.
Z mojej strony mogę Ci polecić, żeby dobrze sprawdzić szyberdach, który w BMW podobno lubi przeciekać (jakaś tam uszczelka się zawija, czy wyciera).
Wszystko sprawne, ale klapka zmieniarki się nie zamyka :). Także nie wszystko chyba jednak sprawne, ale to akurat to częsty przypadek w e65.
Co do e60... Wsiądziesz i sam dojdziesz do wniosków - tutaj raczej liczyć się będą Twoje preferencje estetyczne, pod warunkiem, że tylna kanapa się dla Ciebie nie liczy. Koszty utrzymania będą podobne między e60 i e65. Spalanie i amory się będą różniły, ale amory raczej w e65 trudno zajechać. Poza tym, chyba tak wyposażone e60 dosyć trudno będzie znaleźć, a jak ja obserwuję, to topowy silnik niekoniecznie jest oznaką lepszego wyposażenia.