Na wyciągniętym silniku to:
- uszczelniacz wału
- rozważ wstawienie nowych poduszek silnika i skrzyni
- uszczelka podstawy alternatora
Na wyciągniętym silniku to:
- uszczelniacz wału
- rozważ wstawienie nowych poduszek silnika i skrzyni
- uszczelka podstawy alternatora
Wyciągać silnik do wymiany uszczelniaczy? To brzmi podejrzanie, bo silnika nie trzeba wyciągać do tego... Czy jeszcze coś chcesz robić, a uszczelniacze przy okazji?
Mogę zapytać ile warsztat liczy sobie za wymianę uszczelniaczy?
EX: Audi 100 2.3 '84, Audi V8 4.2 '91, BMW E32 735iA '88, BMW E30 318i '90 Coupe, BMW E30 318i '94 Touring, BMW E65 745i '02
JEST: BMW E30 318iAC '92, BMW E65 750i Individual '07, Corvette C3 '77, Ford Thunderbird '60
Nie jest podejrzane. Jak silnik zostaje na aucie, to bardzo trudno jest wymienić uszczelniacze na cylindrach przy ścianie grodziowej i można łatwo całą procedurę zdupić. Niektórzy wolą wyciągnąć silnik, żeby mieć wygodny dostęp i nie ryzykować.
uszczelniacz walu miałem wymieniony przy wymianie rozrządu
co masz na mysli rozwazyc wymiane poduszek sprawdzic ich stan i od tego zalezec bedzie wymiana??? czy profilaktycznie wymienic tak czy siak ???(jak silnik bedzie wyjety to wymiana poduszek silnika i skrzyni nie powinna byc trudna?? wszystko powinoo chyba byc na wierzchu???)
taka operacja tak jak wszyscy mowia od 3 do 4 tysiecy zalezy kto robi i czy cos dodatkowo wymienia
Ostatnio edytowane przez bobson740 ; 26-09-2017 o 18:45
Miałem robione uszczelniacze na wyciągniętym silniku i po włożeniu z powrotem pogorszyła się kultura pracy. Jeździłem tak 1,5 roku, aż w końcu wymieniłem poduszki pod silnikiem i skrzynią i silnik zaczął znowu ładnie pracować, dlatego zasugerowałem, żebyś też to rozważył.
Uszczelniacz wału ten między skrzynią a silnikiem miałeś wymieniany? Jak silnik pojedzie w dół, to najprawdopodobniej razem ze skrzynią.
jak juz wczesniej pisalem mechanikiem nie jestem ale na fakturze jest pozycja uszczelniacz wału wiec chyba to to . silnik byl podniesiony do góry wiec musieli rozalczyc ze skrzynia . pogadam z mechaniorem jak on to bedzie robil ,ale poduszki pod silnik cos kolo 200 za sztuke pod skrzynie za grosze wiec można by było wymienic zwłaszcza ze kultura pracy teraz a przedtem to dwie różne historie