Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 60

Wątek: tragiczny wypadek w Krakowie - e38

Myślę, że ten temat powoli się wyczerpuje. Proponuję zapalić choćby symboliczną świeczkę. Życia ludziom nie wrócimy, więc zadbajmy chociaż o własne i naszych najbliższych.
    [*]

użytkownik
    BMW
    Mała Ladacznica E30 M10 Coupe
    Słuszna uwaga[*]

Jedyne co możemy ..

Pracujmy też nad tym by kierowca BMW wreszcie nie był postrzegany jako łysy pirat drogowy!!
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez Wiktor
    Cytat Zamieszczone przez Jey
    Cytat Zamieszczone przez olejus
    Nie widzę naklejki 7er.pl czyli chyba nikt z naszych mimo , że to E38.
    Kilka razy pytalem na forum: skąd wziąć taką naklejkę? Bo ja taką chcę i podejrzewam że sporo osób z Krakowa by chciało a patrząc na spotach po autach to są może ze 2.
    Może nie jest to najlepszy moment na taką dyskusję, ale kiedyś pisałem w tej sprawie do trola, żeby mi podesłał kilkanaście takich naklejek do KrK. Niestety temat ucichł i nic z tego nie wyszło, może jest szansa żeby po świętach ktoś by mi podesłał takie naklejki to rozdał bym je na poświątecznym spocie 18.04...

A wracając do tematu to niestety przy wysokich prędkościach (np. 150 w mieście i więcej) trzeba brać dużą poprawkę na to, że ktoś może się nas nie spodziewać w danym miejscu. Jadąc z taką prędkością musimy myśleć za innych... Niech przykładem będą statystyki wypadków motocyklistów, 75% jest z nie ich winy, powodują je kierowcy, którzy nie są w stanie przewidzieć, że ten malutki czarny punkt w lusterku za sekundę będzie już obok nich i zmieniają pas, np tak:
    http://www.youtube.com/watch?v=yQZq2xz1vb4

Kierowca białego auta zajechał drogę motocykliście, ale skąd mógł przypuszczać, że nagle na prawym pasie tak szybko zjawi się motor?

Co do kultury kierowców busów tirów i wszelkiej maści służbówek nie będę się wypowiadał bo to temat rzeka...

Tak czy siak szkoda świeżo upieczonego posiadacza 7er (sądząc po końcówce rejestracji HY niedawno rejestrował auto...) :(

[']
    Ja mam inne pytanie - co ten głupek w tym białym czymś robił na srodkowym pasie, gdzie go z każdej strony wyprzedzali !!!. To chyba nie była autostrada więc ten z prawej ma pierwszeństwo... A kolejna szokująca rzecz to ze na przystanku nikt sie nie ruszył aby pomóc chłopakowi ehh

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    [*][*][*]
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Cytat Zamieszczone przez Aldik
    .....

Ja mam inne pytanie - co ten głupek w tym białym czymś robił na srodkowym pasie, gdzie go z każdej strony wyprzedzali !!!. To chyba nie była autostrada więc ten z prawej ma pierwszeństwo... A kolejna szokująca rzecz to ze na przystanku nikt sie nie ruszył aby pomóc chłopakowi ehh
    Jakie to ma znaczenie? Nie wiadomo, jak droga kształtuje się wcześniej, tego nie widać. Widać natomiast, że człowiek zdążył praktycznie zjechać na pobocze a motocyklista ewidentnie jechał za szybko. Natomiast nieudzielenie pomocy przez obserwatorów to przykry obraz, nie wspominając o popełnieniu w tym momencie wykroczenia.

Takie spostrzeżenie mi się nasunęło, że od kiedy zmuszono nas do jazdy cały rok na światłach, w miejskich korkach motocykliści stali się niewidoczni....

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    Może temat do zamknięcia ???

Vip Vip Awatar MiBhell
    BMW
    ex. E32 735iA
    Cytat Zamieszczone przez Anatol
    Proponowal bym.

Jak ktos chcial uczcic pamiec to juz to zrobil.

pzdr

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez Anatol
    BO? Nie ma żadnych kłutni, każdy wymienia swoje spostrzeżenia i tyle, może ktoś wyciągnie z tego jakieś wnioski ... Zycia niestety i tak nie przywrócimy, ale debat na temat bezpieczeństwa nigdy za wiele...

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    MiBhell dokładnie to wyjaśnił .....

Vip Vip
    BMW
    e38 750iL, e66 750iL :)
    [*]

Uprawnienia umieszczania postów