Witam jak w temacie problemów jest kilka , za równo kilka miesiêcy siê nad nimi g³owie otó¿ po zakupie bmw skrzynia zaczê³a mi wpadaæ w tryb awaryjny po przejechaniu, pojecha³em na kompa wyskoczy³o mi ¿e czujnik po³o¿enia wa³ka rozrzadu , oraz sonda lambda miedzy 1 a 3 cylindrem (mechanik stwierdzi³ ¿e sonda to przez instalacje Lpg i ze to musi gazownik ustawiæ ) wymieni³em czujnik nie by³o ori dostêpnego wzi±lem dephi czujnik po³o¿enia wa³ka rozrz±du podobno dobra firma , lecz znow po 50km zacza³a tak samo wpadaæ w tryb awaryjny , pojecha³em do serwisu BMW swtierdzili ¿e adpaptacja skrzyni biegów mo¿e pomóc tak zrobili problem siê powtarza³ dodatkowo powiedzieli ze mam "zaklesczanie sie vanosa" ¿e to typowe na ten silnik, wiec pojecha³em raz drugi wtedy wymiana oleju i filtra , a na komputerze mimo wymiany czujnika po³o¿enia wa³u pojawi³ sie b³±d ze jest z nim problem , wyczyta³em ze to w³asnie czujnik po³o¿enia wa³ka rozrz±du mo¿e powodowaæ ten problem, ma kto¶ jaki¶ pomys³ bo w³a¶nie dzi¶ mia³em jechaæ po drug± skrzynie biegów oczywiscie na zimno chodzi idealnie po rozgrzaniu jest k³opot
dodatkowo chcia³bym zapytaæ czy faktycznie ta sonda lambda przed katalizatorem miedzy 1 a 3 cylindrem jest tak cholernie droga ? bo mechanik troche mnie wystarszy³
autko jest z 1996 roku z silnikiem 2.8 na pojedynczym vanosie z automatyczna skrzynia biegów
i ju¿ teoretycznie zgupia³em , mia³ kto¶ podobny problem ?

Odpowiedz z cytatem