Cytat Zamieszczone przez bombel89 Zobacz posta
No dobra, a w drugą stronę. Ty robisz dzwona autem, z Twojej winy. Co wtedy? Założmy że auto nadaje się na złom, albo koszt odbudowy jest duży. Trzeba go odnowić? Czy można zawieźć do huty katowice?
Dalej, słyszałem, że nie można używać zarobkowo. Czyli wszelakie śluby odpadają.
Podobno konserwator zabytków co jakiś czas może sprawdzać co z autem i za jakieś modyfikacje, czy nienależyty stan karać. Również obiło mi się coś o ograniczeniach przebiegu. Co o tym wiesz?

Chodzi mi to po głowie, bo by pasowało do koloru auta bardzo :D
Ja bym zawiózł do Stalowej Woli bo jest lepsza cena ;)
A tak na poważnie zezłomować pojazd zabytkowy można tylko jest potrzebna odpowiednia decyzja konserwatora.
Co do wesel i użytku zarobkowego to się nie wypowiem bo nigdy mnie to nie interesowało i po prostu nie wiem..
Natomiast jeśli chodzi o modyfikacje to są dopuszczalne np. lepsze hamulce , wydech z nierdzewki itp..
Silnik i skrzynia muszą zostać na miejscu , nie mam mowy o żadnych swapach ..
Jeśli masz jakieś wątpliwości najlepiej pójdź do konserwatora w twoim mieście i wszystkiego się dowiesz
a przede wszystkim dowiesz się czy twój samochód może ubiegać się o " żółte tablice " bo to że ma 25 lat to jeszcze o niczym nie świadczy
dużo zależy od konserwatora w danym województwie w którym pojazd jest zarejestrowany i od jego widzi misie