Zamieszczone przez sylwekk
Tak powinno wyglądać dla świateł z żarówkami halogenowymi ...
Dla reflektorów xenonowych powinno wyglądać tak -> __/---- __/----
Zamieszczone przez sylwekk
Tak powinno wyglądać dla świateł z żarówkami halogenowymi ...
Dla reflektorów xenonowych powinno wyglądać tak -> __/---- __/----
No mniej więcej o to mi chodziło, tylko zabrakło mi "górnego nadkreślenia" ;) , ale faktycznie kształt przesłony jest mniej więcej taki, jak pokazałeś.Zamieszczone przez xsilver
Powinno być i jest w każdym innym aucie a nie w naszych E38 :D jak będę pamiętał specjalnie zrobię zdjęcie :) u nasz szczyt opada w dół robiąc charakterystyczny dzióbek, to chyba, że rzucane światło reflektorów w autach przed i po liftingu dają inny kształt?
postaram się narysować :D to nie paint ale...
........./\..../\
...__/..__/
Tych kropek nie ma! Zastosowałem je bo przesuwają się znaczki :( w ogóle do tego trzeba mieć sporo fantazji aby to prawidłowo odczytać ;D
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Zmiana w przedliftowych lampach jest dość prosta. Jak się ma sprawa z poliftem, trzeba zapytać AdamaBMW.... ;)Zamieszczone przez tgracing
Odświeżę temat .
Ja też mam bardzo słabe światła , i faktycznie w tej przed liftem było zdecydowanie lepiej.
Fakt że czyszczenie lamp dopiero mnie czeka , chce to zrobić za jednym zamachem i zamontowaniem ringów których jeszcze nie mam ale wracając do światła jest tragedia .
Jestem więc ciekawy na zaś jak wygląda przekładka soczewek z E60 i jakie to koszta .
Nie trybi mi też poziomowanie lamp :( Jak by ktoś miał teorię na ten temat będę wdzięczny za link .
Pozdro :)
Co do poziomowania - ja też miałem problem.
Zdjąłem lampy, obejrzałem dokładnie i okazało się, że gniazdko w lampie miało skrzywiony jeden pin. Piny są bardzo cienkie i długie, wystarczy chwila nieuwagi przy wpinaniu. I na dodatek nie bardzo widać, że wtyczka źle wchodzi.
Trzeba było wyprostować pin i delikatnie wpiąć wtyczkę, żeby osłabiony pin się nie ułamał i gotowe.
Co do tych świateł to nie ma aż takiej tragedii i montowanie soczewek od E60 nie jest jedynym lekarstwem. Xenon w aucie po licie też świeci dobrze wystarczy wszystko rozebrać i dobrze wyczyścić i będzie ok ;) może większy problem tkwi w samych żarnikach? Masz ori Philips lub Osram?
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Muszę sprawdzić bo jeszcze nie patrzyłem jakie są żarniki .
Jak już pisałem lampy są uje....ne i koniecznie trzeba je wyczyścić , zamówię ringi i ajk będę miał komplet to się tym zajmę :)
Z samo poziomowaniem ,posprawdzam wszystko.
Dzięki za wskazówki :)
Jeszcze tylko jedno, jaki polecacie żarniki , moc, marka ?
TYLKO ORI
Philips lub Osram a ori są tylko 4300K ;)