wygl±da ³adnie ale sza³u tam zrobionego nie ma ¶wiece przep³ywka i inne pierdo³y no i fela i gwint ale to stanu technicznego nie poprawia zawias i hamulce w zasadzie nietkniête silnik tez jak chodzi o naprawy czyli wszystko przed nowym w³a¶cicielem
wygl±da ³adnie ale sza³u tam zrobionego nie ma ¶wiece przep³ywka i inne pierdo³y no i fela i gwint ale to stanu technicznego nie poprawia zawias i hamulce w zasadzie nietkniête silnik tez jak chodzi o naprawy czyli wszystko przed nowym w³a¶cicielem
Bardzo ³adna
spieprzyl to auto, a baza byla super
gwint w e38, a na dodatek w wersji L, porazka
i kolega ma racje, inwestycje to gwint i felgi, to tak jakby nieserwisowany
Ostatnio edytowane przez Franco750 ; 23-08-2017 o 22:32
Ostatnio edytowane przez darekbb ; 23-08-2017 o 23:34
Piszecie, ¿e spieprzy³ ale tutaj na forum w jego temacie powitalnym to same zachwyty :)
no ja akurat napisalem wtedy w tym samym tonie :)
jakby byla seria, przedstawil by faktury na inne rzeczy niz felgi czy zawias, zeszla by od razu nawet za wiecej
a tak, oferta jest ograniczozna tylko do mlodych zajaranych felami i zawiasem
a nie starszych bardziej majetniejszych i madrzejszych
to zwieszenie i tak jest cale do wymiany, a jak bylo tam fabrycznie edc, to 2x bardziej bez sensu
Ostatnio edytowane przez Franco750 ; 24-08-2017 o 11:59
Wyczuwam nutkê zazdro¶ci. Powiem tyle - auto zrobione ze smakiem nie naruszone z zewn±trz i wewn±trz. Kolega napisa³ ¿e dok³ada ORI zawieszenie wiêc ¿aden problem prze³o¿yæ je¶li komu¶ gwint nie pasuje lub sobie zwyczajnie podwy¿szyæ sam gwint. Dok³adka Alpina chocia¿ ori a nie jak w wiêkszo¶ci betonowa.
Podsumowuj±c wg mnie jest to idealna konfiguracja zrobiona naprawdê ze smakiem bez ¿adnych pseudo-dymionych lamp i dok³adek z laminatu. Po samym opisie widaæ ile pieni±¿ków potrafi taka bestia poch³on±æ. A felgi kwestia gustu wg mnie robi± kawa³ dobrej roboty. Je¿eli sprzedaj±cy pisze prawdê, my¶lê ¿e klienta znajdzie dosyæ szybko bo sam siê "obliza³em" na jej widok. Niestety zdrowy rozs±dek wygra³, gdy¿ moja 7 ju¿ sporo wyssa³a mamony i wiem czego siê po niej spodziewaæ, gdyby nie to sam bym ju¿ jecha³ na oglêdziny.
Wg mnie idealna baza do d³u¿szej znajomo¶ci poniewa¿:
Wygl±da naprawdê zacnie
Jest praktycznie w oryginale
Jest bardzo dobrze wyposa¿ona - móg³bym powiedzieæ ¿e wiêkszo¶æ dostêpnych bajerów posiada.
No i najwa¿niejsze - 750iL :)
Pozdrawiam Panowie
nikt nikomu nie zazdro¶ci je¿d¿enia kanap± zrobiona na taczkê bez komfortu w 7er i typowa polska inwestycja fela i gwint a reszta to pó³ biedy nic do auta nie mam ³adne jest i tyle ale seriws tego pewnie troche poch³onie a zawias d³ugo w tej konfiguracji nie po¿yje raczej
Sprzedaj±cy twierdzi ¿e wszystko wymieni³ w serwisie i ¿e auto wiêcej stoi wiêc je¶li braæ jego s³owa jako wiarygodne to na chwilê obecn± stan powinien byæ ok.
Zale¿y czy chcesz auto do codziennej jazdy czy tylko by pokazaæ siê na zlocie i wyjechaæ na kilkana¶cie minut w niedzielê. Nie jest to pierwsze E38 z gwintem a tak jak mówi³em dostajesz zawias fabryczny wiêc mo¿esz spokojnie o¿eniæ gwint z nadziej± ¿e kilka z³otówek wróci do portfela. :)
Ka¿dy lubi co innego ja oceniam wg opisu sprzedaj±cego i tego co widzê na zdjêciach.
Sam bym zacz±³ od powrotu do EDC ale to jak mówiê kwestia planów nowego w³a¶ciciela
Ostatnio edytowane przez winmediacenter ; 24-08-2017 o 11:56