Potwierdzam, kupowałem w ASO pod koniec zeszłego roku i też płaciłem coś ponad 1000PLN.
Potwierdzam, kupowałem w ASO pod koniec zeszłego roku i też płaciłem coś ponad 1000PLN.
Omawialiśmy kiedyś na spocie temat czyszczenia i wszyscy, którzy to przerabiali zgodnie twierdzą, że czyszczenie pomoże tylko na chwilę (może tydzień, może kilka miesięcy) ale na pewno przyniesie poprawę na krótki okres. Oczywiście jeżeli powodem awarii jest zacięcie się elektrozaworów. Tak więc tak czy siak w 100% pomoże tylko wymiana.Zamieszczone przez coboss
Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330
ok, jest coraz gorzej już ogólnie przy upałach wczesno popołudniowych jak nie używam klimy wyłączam zupełnie nawiew bo niejednokrotnie leci mi mocno ciepłe powietrze także przednimi kratkami.
PS. Nadal czekam na podpowiedź w sprawie tej wtyczki którą zaznaczyłem na fotce. Nie zauważyłem u siebie aby gdzieś wisiał jakikolwiek kabelek ;/
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
coboss
na dole do silnika idzie zasilanie silnika wspomagania obiegu wody grona steruje zaworkami
co do ceny za zaworki razem z pompa zapłaciłem 1200zl a aso
wiec skąd wy k.... bierzecie cenę 300zl? w aso? kolego proszę o skana takiej fakturki z mila chęcią pojadę i zakupie z 10 sztuk u ciebie w tym aso .... chyba ze sam elektro-zawor za 300zl to ok ale cały zestaw czyli pompa i 2 elektro-zawory za 300 nie realne....
silniczek od pompki? Kurcze nie mam tam żadnego przewodu :( po świętach jestem u mechanika który mi tam grzebał bo nie ma wała, że tak nie znoszę mieć robionego samochodu :/
PS. Może mieć to wpływ na pracę ogrzewania? Które miałem zimą...
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
jak słabo grzało to tak pstryknę ci fote jutro i po'lukasz jak jest u mnie...
edit: mam fote, wiec prosze
![]()
jak widzisz jeden kabel idzie na dół tam do pompy a drugi steruje zaworkami
Nie wiem jak to wygląda od strony technicznej. Ale wydaje mi się, że elektrozawór powinien pracować na zasadzie takiej jak pracuje termostat. A skoro pompka nie pracuje bo jest odłączona to mimo iż elektrozawory są zamknięte to ciśnienie w układzie będzie je lekko otwierało co powoduje że ciecz idzie na nagrzewnice. Gdyby pracowała pompka to wymuszała by obieg omijając nagrzewnicę.
To co napisałem może być totalną brednią bo jest to mój domysł. Wiem, że do póki nie wyjaśnię problemu z tą pompką nie wymienię elektrozaworków bo może się okazać, że jest to zupełnie zbędne...
Cenę K....... biorę z serwisu i nie 300 pln tylko trochę ponad trzysta za same elektrozawory bo głównie tylko to pada , a skan faktóry jak znajde to zrobie .Zamieszczone przez Johnny_Bravo
czyli w serwisie idzie dostać same elektrozaworki za trochę ponad 300PLN :) cieszy mnie to bo na Allegro nie znalazłem nic "nowego" zostaje sprawdzony sklep co ma wejścia na oryginalne części ale ostatnio nie błyszczy mi cenami :(
Poproszę serdecznie o skan , bo wedle wszelkich znaków na niebie i ziemi nie ma tej części osobno...Zamieszczone przez wisior
nawet w katalogu jest ze jest to jedna cześć...
na focie NR 1
coboss -> rok auta jaki masz? silnik jaki? zaraz ustalimy jak powinieneś mieć na schematach