Witam,
Właśnie niedawno zakupilem długo poszukiwane BMW E32.
Chętnie bym załączył zdjęcia ale pomimo kompresji do 3kb nie chcą się wgrać :/.
Pozdrawiam
Jakub
Witam,
Właśnie niedawno zakupilem długo poszukiwane BMW E32.
Chętnie bym załączył zdjęcia ale pomimo kompresji do 3kb nie chcą się wgrać :/.
Pozdrawiam
Jakub
Witamy na forum...
Ostatnio edytowane przez moloko5 ; 10-08-2017 o 21:56
Siemanko
Tu masz jak wklejac fotki http://7er.pl/showthread.php/20156-W...-krok-po-kroku
Wgraj je najpierw np tu https://www.fotosik.pl/dodaj-zdjecie
Witamy na forum :)
Zdjęcia najlepiej wgraj na jakiś serwis hostujący i wklej linki w/g instrukcji co podpowiedział Miro.
Okey dzięki za podpowiedź. Wrzucam może teraz zatrybi ;)
https://m.fotosik.pl/u/Jacob811/album/2458745
Fura trochę już ogarnięta bo była blacharsko lekko puknieta z przodu (głównie grill i maska oberwały) dodatkowo zawieszenie wymagało też wkładu finansowego + oleje ,filtry (póki co około 1,5k zainwestowałem w systemie gospodarczym czyli zrób to sam ;).
Niestety nie nadaje się do jazdy w chwili obecnej z uwagi na spalanie LPG (sekwencja KME) które na chwilę obecną przy "spokojnej" miejskiej jeździe wynosi 27l/100km :/.
Zaczynam więc od sprawdzenia kompresji i głowicy bo prawdopodobnie dwie krzywki wałka są lekko wytarte a jedna mocniej już. W efekcie czego słychać pomimo regulacji zawory dalej.
Auto myślę warte jak najbardziej ogarnięcia bo blacharsko wyjątkowo zdrowe no i wnętrze nie zniszczone jak i ogólnie nie przekombinowane (mam tu na myśli wszelkiego rodzaju tuning :).
Jeżeli macie jakieś sugestie , uwagi śmiało piszcie , podpowiadajcie. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Jacob81 ; 11-08-2017 o 09:14
No....i pięknie.
Powitać. Fajnie wygląda na tych Remotecach i z szarymi sportami w szmacie. Powróciłbym do fabrycznej maski i pomarańczy w kierunkach.
Pozdrawiam
Nad kierunkami się właśnie zastanawiam czy tak jak piszesz faktycznie nie wrzucić pomarańczowych.
Ale póki co muszę ogarnąć kondycję silnika bo spalanie dyskwalifikuje go na daily a takie było założenie (14km do pracy w jedną stronę i trochę miasta).
Co do maski co masz na myśli? To nie oryginał ?
Niestety ale nie było M30 z szeroką maską i grillem. Powinien być wąski grill i maska do niego.
7er
No i są pierwsze szlify, jak na posiadacza BMW wtopiłem juz ponad 50% wartosci zakupowej auta.
-zawieszenie+filtry+oleje i drobne mankamenty
-wymiana to chyba juz standard zapuszczonego co jest chyba typowe w Polskich warunkach układu zapłonowego (kopółka, palec, przewody, swiece, krokowiec)
- wałek rozrządu z dedykowanym zestawem krzywek i uszczelką głowicy przy ich wymianie.
Podsumowując, auto chodzi lepiej ale czasem dalej lekko telepie choć miał chodzic jak zegarek. Spalanie na sekwencji potezne bo przy "ekonomicznej jezdzie" miasto 27l/100km; trasa ponizej 100km/h 14l/100km a mieszany 19l/100km.
Aktualnie jest tendencja ze lekko sie grzeje wiec idzie nowa pompa, termostat i zepsute wisko, z pobudek ekonomicznych juz bedzie na sztywno.
Generalnie wyleczyłem sie szybciej niz myslałe z przyzwoitego youngtimera na daily :/.
Po wyczytaniu ze w m30b35 jest normą to że delikatnie każdy taki model przewaznie lekko ma tendencje do telepania pytań już raczej nie mam bo konczą mi sie pomysły na tą żenadę :/ ... Ave