Zanim rozbiorą, spróbuj odpiąć przepływomierz i odpalić. Jak odpali, będę znał przyczynę. Kompresji motor nie gubi na dystansie 15km...
Zanim rozbiorą, spróbuj odpiąć przepływomierz i odpalić. Jak odpali, będę znał przyczynę. Kompresji motor nie gubi na dystansie 15km...
.Zamieszczone przez valdi7er
Chyba że go przegrzał ....
tzn???Zamieszczone przez valdi7er
U mnie gasła, nie mogłem uruchomić i NIKT nie potrafił znaleźć przyczyny. Komp pokazywał błąd przepływomierza, faktycznie po odłączeniu przepływomierza auto dawało się uruchomić (oczywiście w trybie awaryjnym). Po podmianie przepływomierza auto objawy miało takie same. Po trzecim przepływomierzu (nowy Bosch), pomyślałem, że nie mogę mieć takiego pecha. Pewien elektryk (łebski facet) powiedział, żebym sprawdził wiązkę do kompa od przepływy, jak będzie OK, obstawiał DME. DME wziąłem na podmianę z E34 M60B30 od kolegi (pomyślałem, że łatwiej zacząć od tej strony, niż wyciągać wiązkę)- efekt- auto zaczęło chodzić jak trzeba. Sterownik nabyłem z allegro za 200 pln i cieszę się do dziś :) . Wcześniej wstawiłem nowy czujnik położenia wału i uszczelnienie odmy. Także moje M60 powinno teraz chodzić bezawaryjnie jeszcze dłuuuuuuuuuugo ;)
wiesz ... czemu pytam... a miałeś iskrę i paliwo??/ u mnie rozłącza tak że nie ma iskry i paliwa więc raczej mój przypadek jest inny... nie pomogła by raczej nowa przepływka czy sterownik DME.. no chyba że ten sterownik DME jest odpowiedzialny za te dwie rzeczy.... u mnie tez stawiaja na czujnik połozenia wału....
M30 to zupełnie inna bajka...Zamieszczone przez bmwe
a no.. to nie bajka to baśń 1000 i jednej nocy :) w środę zabierają się za moje auto i juz sie boję... więc szukam jakis opcji...
Silnik nie był przegrzany. Kompresji brakuje na dwóch stronach. Auto było odpalane w trybie awaryjnym czy jakoś tak się to nazywa. Odpięcie przepływki nic nie daje :/. Dziękuję wszystkim za zaangażowanie w temacie i cenne wskazówki. Z mojej strony na bieżąco będę was informował o postępach napraw. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.
Zamieszczone przez bmwe
Źródło: BMW
Myślę że wszystko jest jasne i znajomość angielskiego nawet nie jest potrzebna. W/w treści dotyczą silnika M30.