Poka¿ wyniki od 1 do 7 z 7

W±tek: [e65]745i Nie dzia³a szyberdach i ¶wieci kontrolka airbag

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2017
    BMW
    E65 745I
    Sk±d
    ¦l±sk

Post [e65]745i Nie dzia³a szyberdach i ¶wieci kontrolka airbag

Witam po d³u¿szej przerwie.Sprzeda³em moje e39 535i po 5,5 roku u¿ytkowania i kupi³em E65 745i grudzieñ 2003r i nowe problemiki :):). Przy zakupie auta "¶wieci³y" poduszki ( B³±d odczytany programem Delfi -93D2 Deaktywacja:czujnik zderzeñ bocznych, tylnego siedzenia ; INPA -93D2 Module deactivated:12 (SSH) ) B³±d skasowa³em i by³o dobrze do wjechania w wiêksz± dziurê.Skasowa³em ponownie i znów po kilku dniach wyskoczy³ i teraz ju¿ nie da siê skasowaæ,wyskakuje non stop ponownie....Drugi problem to nie dzia³aj±cy szyberdach.Komputer nie ³±czy siê z modu³em SHD ( bezpieczniki wszystkie dobre - szyberdach ani drgnie ) Mo¿e kto¶ pomo¿e ??? :) Pozdrawiam

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2017
    BMW
    E65 745I
    Sk±d
    ¦l±sk
    Znalaz³em modu³ ( jest pod "¶rodkiem" tylnych foteli kanapy-mam elektrycznie sterowane ) klucz 13 nasadkowy jest potrzebny ( ¶ruby w szczelinie od góry miêdzy "¶rodkiem "a fotelami,po odkrêceniu "¶rodek" do góry a¿ wyjdzie ¿e ¶rub i przesuwamy do przodu samochodu ) .... I oprócz tego ¿e dosta³em siê do modu³u wypi±³em wtyczki poogl±da³em i wpi±³em z powrotem to ¿adnej ró¿nicy ... po skasowaniu komputerem dalej ten b³±d wyskakuje , a przy okazji albo zbieg okoliczno¶ci przesta³y mi dzia³aæ tylne lewe drzwi tzn zero reakcji na otwarcie drzwi,szyby , nie dzia³aj± roletki i nie ¶wieci nawet pod¶wietlanie klamki przy otwieraniu jak by nie by³o wcale napiêcia !!!!. Coraz bardziej mnie to auto przera¿a :(:( Pozdrawiam

Zdjêcie modu³u

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2017
    BMW
    E65 745I
    Sk±d
    ¦l±sk
    A sam sobie odpowiadam... mo¿e komu¶ przysz³o¶ciowo pomogê .Co do lewych tylnych drzwi to odpowiada za nie bezpiecznik widoczny na zdjêciu ( 30A - ja da³em 25 bo taki mia³em )

zobacz tu - bezpiecznik

Je¶li chodzi o szyberdach to u¿y³em zawartego w INPIE programu WinKFP ,wybra³em plik SHDE65 i "wgra³em" go do sterownika (job execute czy jako¶ tak i szyberdach o¿y³ .

Co do poduszek to nie rozgryz³em jeszcze ...... :(

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez kruel ; 19-06-2017 o 20:50

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2017
    BMW
    E65 745I
    Sk±d
    ¦l±sk
    Witam.Kolejna wolna chwila i zabawa z E65 :):). W miêdzyczasie kupi³em taki sam modu³ SSH-11 H.W 0.5 ( identyczny co mam ) i dalej b³±d ten sam czyli dla przypomnienia INPA -93D2 Module deactivated:12 (SSH) .NCSexpert daje ca³y czas taki b³±d przy tym module (przy inych jest ok ):

b³±d w NCSexpert

Zauwa¿y³em ¿e na kablu ¿ó³tej wtyczki (tam gdzie jest ¶wiat³owód (na kablu bia³o-czerwonym ) nie ma 12v (obok we wtyku jest te¿ przewód bia³o-czerwony i tam 12v jest ) I teraz zastanawiam siê czy tam powinno byæ 12v czy te¿ nie i o ile powinno byæ to co je tam podaje ???

http://widok kabli-wtyczki przy module

Pomo¿e kto¶ ??? ( pewnie powie kto¶ jed¼ w koñcu do mechanika ale ......ja lubiê pod³ubaæ sam, oraz nawet nie wiedzia³bym do którego jechaæ ¿eby temat ogarn±³ bez wymiany po³owy zbêdnych elementów i za rozs±dne pieni±dze.....)
    Pozdrawiam

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2017
    BMW
    E65 745I
    Sk±d
    ¦l±sk
    Witam ponownie. Poduszki nie naprawione i doszed³ kolejny problem.Kupi³em nowy akumulator Varta 95 ah (zwyk³y pb - nie AGM ). By³ taki w aucie wiêc kupi³em taki sam ( na starym po 3 dniach stania auta nie mog³em zapaliæ ) Po za³o¿eniu nowego jest jeszcze gorzej tzn auto stoi ca³± noc i zapala , doje¿d¿am do pracy (krótka trasa 5 km) , postoi 8 godzin i ju¿ aku roz³adowany - odpalanie na kable ( mia³em tak dwa dni z rzêdu wiêc auto odstawi³em do gara¿u i ³adujê ca³± noc ). Po wymianie oczywi¶cie zaadaptowa³em go inp± oraz sprawdzi³em wpisy w module bodaj¿e PMA i by³y wpisy batterie kapazitaet 90ah 90agm ( chyba dobrze akumulator 95ah ). Dodam ¿e inpa na wy³±czonym zap³onie (lecz nie "u¶pionym " aucie pokazuje pobór pr±du na "koñcówce zasilania 30 " ~ 13 A wiêc bardzo du¿o ) .Gdzie szukaæ przyczyny ??? mo¿e kto¶ pomo¿e ...??? Pozdrawiam ps.Co to jest koñcówka zasilania 30 ??? - Dzisiaj wyci±ga³em po kolei bezpieczniki i nie zauwa¿y³em jakiego¶ nag³ego spadku , owszem spada³o ale nie by³o tak ¿e z 13A zrobi³o siê np. 3A Wiêc nie wiem ....mo¿e tyle pr±du pobiera E65 "nieu¶piona" bez zap³onu ......???
    Ostatnio edytowane przez kruel ; 15-07-2017 o 20:01

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2017
    BMW
    E65 745I
    Sk±d
    ¦l±sk
    Witam. Odpowiadam sam sobie a mo¿e komu¶ pomogê . Modu³ SSH widoczny tutaj dostaje zasilanie z modu³u sim Modu³ SIM i wtyczka w kó³ku. (Trzeba wyci±gn±æ schowek , modu³ jest na samym dole ) W moim przypadku wystarczy³o wypi±æ wtyczkê , wpi±æ i skasowaæ b³êdy - gdzie¶ styku nie by³o .Wracaj±c do poboru pr±du ...auto siê usypia lecz nie wiem czy to normalne jak zostawiê drzwi otwarte na placu ( ot tak ¿eby siê wietrzy³o ) to po paru godzinach auta nie odpalê .Czy to normalne ¿e nie usypia siê gdy drzwi s± otwarte ??? ( sprawdza³em pobór pr±du - 13 A ) Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez kruel ; 05-08-2017 o 21:33

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2017
    BMW
    E65 745I
    Sk±d
    ¦l±sk
    Witam. Wczoraj baga¿nik mia³em otwarty ~ 7 godz. i auto nie odpali³o (roz³adowa³ siê akumulator) .. Czy to normalne ???

Podobne w±tki

1. [elektronika] ¦wieci siê kontrolka poduszki po od³±czenu akumulatora
    Przez hhd1 w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 23-08-2015, 17:05
  2. [elektryka] Nie ¶wieci kontrolka ASC
    Przez tomekl w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 10-11-2014, 22:07
  3. [elektryka] Nie ¶wieci kontrolka ³adowania.
    Przez krzycholina w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 28-09-2014, 14:43
  4. [elektryka] Kontrolka ASC nie ¶wieci E32
    Przez Beny w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 11-07-2014, 08:44
  5. Nie ¶wieci kontrolka od akumulatora
    Przez piotrek85 w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 13-07-2012, 22:39

Uprawnienia umieszczania postów