-
Początkujący Użytkownik
darkman ciagnie pod czerwone pole bez wahania dokładnie nie powiem ile ale pod czerwone i chyba nawet juz na czerwonym zmienia ale jutro depne na maxa i obym jej do konca nie zabił
-
Zaawansowany Użytkownik
no to raczej skrzynia nie będzie... :) powiedziałbym, że raczej przepływka... czy coś podobnego
-
Zaawansowany Użytkownik
niechętnie ale muszę odświeżyć temat.
od dwóch dni zauważyłem u siebie niepokojące obiawy mojej skrzyni.
gdy silnik sie rozgrzewa skrzynia zmienia biegu normalnie, po osiągnięciu temperatury optymalnej skrzynia zaczyna szarpać z 1 na 2 bieg, i przy hamowaniu z 2 na 1.
objawy pojawiają się przy cieplym silniku, domyślam się ze skrzynia też już jest ciepła i niezależnie od prędkości.
ktoś ma jakieś podejrzenia co to może być?
-
Smerf Czepialski
Stan oleju prawidłowy? Sprawdzałeś?
-
Zaawansowany Użytkownik
i tu tuczi pojawia się problem,
nawet mój ojciec, ktory jest mechanikiem starszej daty nie moze znaleść korka czy jakiejś miarki od skrzyni, aktualnie przeszukuje forum w celu pozyskania tej tajemnej wiedzy,
-
Smerf Czepialski
-
Zaawansowany Użytkownik
dzięki za tego linka tuczi
jeśli odpiszesz na moją wiadomość bedzie to Twój 3 600 post :D
zapytam jeszcze, czy jeśli poziom bedzie jakiś krytyczny, to lepiej od razu wymienić czy olać i dolać ?
-
Smerf Czepialski
Jeśli nie wymieniałeś jeszcze nigdy u siebie oleju to objawy wskazują, że czas najwyższy tym się zająć. Olej z filtrem i robocizną to max 500zł. Za to nawet używana skrzynia jest sporo droższa. Wnioski pozostawiam Tobie ;)
-
wstrząśnięty nie zmieszany
Zanim zaczniesz cokolwiek dolewać, zmieniać czy wymieniać podłącz auto do kompa !!!
-
Zaawansowany Użytkownik
500zł?!
nie brakuję czasem jedynki przed piątką? :D
Uprawnienia umieszczania postów